Anunț important pentru toți șoferii! Mașinile parcate pe trotuar sau pe spații verzi pot fi ridicate

Anul 2021 a venit cu o mulțime de schimbări. De mai mult timp se vorbește despre ridicarea mașinilor în locuri necorespunzătoare, iar acum, legea a fost promulgată de către președinte. Astfel, li se permite autorităților să ridice mașinile parcate pe trotuare, spații verzi, zone pietonale. Amenzile sunt usturătoare.

Ridicarea mașinilor din spațiile interzise parcării

Klaus Iohannis a promulgat noua lege care permite autorităților să ridice mașinile parcate pe trotuare, spații verzi, zone pietonale. Conform vechilor prevederi din Codul Rutier, este permisă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și a celor de pe domeniul public.Conform noii legi, și mașinile parcate pe troturar sau spații verzi pot fi ridicate. Legea promulgată de președinte intră în vigoare din acest weekend.Această lege stârnește numeroase nemulțumiri, mai ales în orașele aglomerate, unde problema locurilorde parcare este una foarte mare, având în vedere că acestea sunt foarte puține. Unul dintre cele mai bune exemple este Capitala, unde șoferii parchează de cele mai multe ori ilegal, pentru că nu au unde să-și lase mașinile.Conform informațiilor oferite de Brigada Rutieră București , de la începutul anului 2020 și până în prezent, la nivelul Capitalei au fost aplicate peste 15.000 de sancțiuni contravenționale pentru oprirea neregulamentară şi peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară.

Cheltuieli mari pentru cei care parchează neregulamentar

Conform noii legi, șoferii care parchează neregulamentar vor fi amendați, dar plătesc și taxa de ridicare a mașinii. Amintim că legea intră în vigoare de vineri.Un alt aspect la care șoferii trebuie să fie atenți sunt cauciucurile de iarnă. Deși înainte, legea prevedea că acestea trebuie montate pe mașini de la data de 1 noiembrie, între timp, s-a renunțat la aceste detalii, pentru că a provocat confuzii în rândul șoferilor.Astfel, o mașină trebuie să fie echipată de iarnă încă de când începe vremea rea și până se termină, pentru că poate ninge atât în luna octombrie, cât și în martie sau aprilie. Șoferii sunt obligaţi să aibă cauciucuri de iarnă oricând ar circula pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, atât pentru siguranța lor, dar și pentru că așa prevede legea.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com