Anunţul BNR pentru cei cu credite. Ce se întâmplă cu preţurile şi ratele în câteva zile

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat, luni, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN, că spre finalul anului am putea avea o inflaţie sub 10 procente.

a

Sunt scumpiri în lanţ, de la o lună la alta. Inflaţia a crescut în februarie cu 0,4% faţă de prima luna a anului şi a ajuns la 15,5 procente. Iar faţă de februarie 2022, unele produse aproape că şi-au dublat preţul.

„Ne menţinem prognoza ca spre finalul anului să avem o inflaţie de o singură cifră. Dar trebuie să recunosc, în luna februarie creşterile de preţuri la alimente au fost mai mari decât cele aşteptate”, a declarat Dan Suciu la Antena 3 CNN.

Potrivit oficialului BNR, ratele raportate la IRCC vor creşte.

„Se vor apropia cei doi indicatori (ROBOR şi IRCC – n.red.). Partea bună este că ROBOR-ul nu mai creşte, variaţiile sunt foarte mici”, a mai spus Dan Suciu.

În prima luna a anului 2023, rata a inflației a scăzut până la 15,1%. Conform specialiștilor, acesta va fi trendul anului 2023, astfel încât la sfârșitul acestui an, reprezentanții BNR se așteaptă ca acest indice să ajungă la pragul de o cifră.

Cifrele sunt aproape duble față de februarie 2022, atunci când rata inflației din România a ajuns la 8,5%. Timp de un an, am văzut preţuri record la produsele de bază.

În luna ianuarie, cel mai mult s-a scumpit zahărul. Prețul zahărului a crescut cu 63% faţă de ianuarie 2022! Untul s-a scumpit cu 47%, făina – cu 31%, cartofi – 35%, ulei – 34%, gaze – 28%, energia electrică – 21%.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com