AD

ACTUALITATE

ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT! PÂNĂ CÂND VOM FI NEVOIȚI SĂ PURTĂM MASCA DE PROTECȚIE

todayianuarie 19, 2021

Background
share close
AD
AD

Până când vom fi nevoiți să purtăm masca de protecție? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor românilor. În opinia lui Raed Arafat, acest lucru se va întâmpla doar în momentul în care 60-70% din populație se va vaccina împotriva coronavirusului.

”La acest moment, din datele pe care le avem, încă putem transmite mai departe. Încă putem să fim infectaţi, chiar dacă nu facem boală în fază avansată pentru că, să zicem, ne-am vaccinat. Deci vaccinarea în primul rând protejează fiecare individ ca persoană, dar vaccinarea colectivă, mai ales după ce am ajuns la un anumit procent, protejează comunitatea. Până nu atingem acest procent de 60-70 la sută din populaţie, normal că purtarea măştii este recomandată.”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Totodată, Raed Arafat a ținut să precizeze faptul că renunțarea la masca de protecție se va face treptat și cu anumite condiții. Totul depinde de analiza situației epidemiologice.

”Nu cred că va fi o dispariţie imediată, dar va fi o dispariţie treptată a regulilor de purtare a măştii şi asta depinde de o analiză a situaţiei epidemiologice şi de recomandările care vor veni din partea epidemiologilor”, a mai precizat Raed Arafat.

De asemenea, potrivit medicului Adrian Streinu-Cercel, în contextul pandemiei de coronavirus, masca de protecție ar trebui să rămână obligatorie până în 2023.

”Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus. Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare (…) până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a spus Adrian Streinu-Cercel la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală.

Sursa: cancan.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com