Aplicația prin care oamenii pot demonstra că sunt imuni la coronavirus. Cum funcționează

Autoritățile de la Londra intenționează să emită pașapoarte de sănătate pentru persoanele care s-au vindecat de COVID-19.

a

Documentul le-ar permite acestora să fie scutite de regulile privind distanțarea socială. Totuși, experții în sănătate sunt sceptici față de proiect: au existat numeroase cazuri de reinfectare cu noul coronavirus, în perioade relativ scurte de timp.

O companie din domeniul IT din Londra, care până acum se adresa clienților băncilor sau celor care căutau un taxi, a lansat o platformă care ar ajuta în lupta contra COVID-19. Astfel, cu ajutorul identificării la distanță, o persoană poate dovedi că a dobândit imunitate la noul coronavirus.

Husayn Kassai, CEO la Onfido: “Vă puteți testa singur și apoi puteți dovedi că sunteți imun la COVID-19. Apoi, este o cale de a asocia rezultatul acestui test cu identitatea dumneavoastră digitală cu o aplicație care este dezvoltată pentru Serviciul Național de Sănătate sau altă organizație. Iar apoi, când ieșiți din casă și vi se cere să dovediți că sunteți practic imun la virus, prezentați un cod QR”.

Tehnologia de verificare propusă de firma londoneză analizează fotografia de pe cartea de identitate. O verifică apoi cu datele biometrice ale persoanei. Eroarea este mică, afirmă compania, una la un milion de verificări. Totuși, cei din domeniul sanitar nu sunt convinși sută la sută de utilitatea aplicației.

Paul Hunter, profesor la Univesitatea East Anglia: “Mai mult ca sigur, va exista posibilitatea să nu fii imun pe viață. Așa că, un pașaport de imunitate emis azi, pe baza unui test cu anticorpi, nu garantează că peste trei, patru sau cinci ani ești încă imun.”

De asemenea, și Organizația Mondială a Sănătății a avertizat cu privire la așa-zisele pașapoarte de imunitate sau certificate de siguranță. Deocamdată nu există probe că persoanele care s-au vindecat de COVID-19 au anticorpi care să-i protejeze de o a doua infectare.

Și mai există un risc: noua aplicație le dă idei adepților teoriei conspirației.

O aplicație similară este utilizată obligatoriu în China, unde persoanele obțin un cod în funcție de starea lor de sănătate. Spre deosebire de ce se întâmplă în Republică, specialiștii în tehnologie din Europa promit că vor respecta confidențialitatea datelor personale.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com