Arad ar putea deveni al doilea județ închis din cauza COVID-19. Propunerile ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătataru a mers joi la Suceava pentru a lua măsuri în ceea ce privește gravitatea situației din județul Suceava. Potrivit acestuia, Arad ar putea fi următorul oraș infectat cu COVID-19.

a

Arad, următorul focar de infecții cu Covid-19?

Ministrul Sănătății a precizat joi seara, că Arad ar putea deveni al doilea oraș afectat din cauza coronavirusului.

Conform acestuia, dacă măsurile necesare se vor lua la timp, iar pacienții sunt controlați și se menține un ritm constant, situația ar putea fi mai calmă și nu se va pune problema închiderii orașului.

Este o transmitere locală, nu la nivelul Sucevei, dar dacă nu se iau măsuri poate ajunge la nivelul Sucevei. Avem o apropiere și de punctele de trecere de la Nădlac. Acolo avem un aflux important, în care cei care intră, la un moment dat, acuzând fenomene sunt duși la spitalul din Arad. Afluxul este mai mare, dar dacă este foarte bine controlat putem stăpâni și menține ritmul pe care îl avem acum.”a spus Nelu Tătaru.

Situația din Suceava nu a fost controlată „A fost o transmitere accelerată”

Întrebat despre situația din Suceava, ministrul Sănătății susține că problemele au stat la baza conducerii manageriale spitalului Județean Suceava. De asemenea, o serie de nereguli au avut loc din partea cadrelor medicale și din partea DSP-ului, pentru că nu au întreprins nicio anchetă, deși situația era prezentă de o săptămână.

Potrivit ministrului, doctorii și asistentele nu au respectat măsurile de izolare, internările nu au fost făcute corespunzători, iar pacienții nu au respectat igiena și izolarea.

A fost o transmitere continuă, accelerată, care în acest moment este la fel de accelerată. Am adus atunci medici de la Iași, am refăcut unitatea de primiri urgențe, am refăcut niște circuite și am repus un manager nou care trebuia să aducă niște schimbări, schimbări care nu au apărut și nu ne permitem să stăm mai mult timp.

Am ales varianta de a schimba managerul acelei unități medicale și am adus un management militar, managerul este de la spitalul militar din Brașov, directorul medical de acolo, urmat de alți trei colegi. Am recomandat să se refacă tot ceea ce înseamnă management„, a mai declarat ministrul.

Ce se va întâmpla de Paște?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că anul acesta, sărbătorile pascale vor fi diferite față de anii precedenți. Mai exact, ministrul sfătuiește românii ca de Paște, să rămână în casă și să se păstreze distanța socială.

În legătuă cu românii din străinătate, ministrul îi sfătuiește să rămână acolo, să nu revină în țară. În cazul unei urgențe, românii care se întorc din țările afectate de coronavirus, vor intra în izolare automată.

Depinde foarte mult de ce fac cei care vin până în sărbătorile pascale. Dacă se respectă vom avea un vârf lin, dacă nu se respectă acea izolare și precauțiile atunci vom avea, cam la o săptămână după Paște, o aglomerare de cazuri. Vom aglomera terapiile intensive și atunci vom avea și decese„, a mai adăugat Ministrul Sănătății.

sursa : redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com