AD

Uncategorized

Arafat clarifică situația de la Foișor. De ce au fost evacuați pacienții în toiul nopții

todayaprilie 10, 2021

Background
share close
AD
AD

Noaptea trecută, pacienții care se aflau la spitalul Foișor au fost evacuați. Unii dintre ei au fost externați, în timp ce alții au fost transferați la alte spitale, în funcție de starea de sănătate a fiecăruia. Nimeni nu se aștepta la un astfel de eveniment și pacieții nu erau pregătiți, iar la fel de nedumeriți au fost și aparținătorii.

Raed Arafar, șeful DSU, a explicat cum au stat, de fapt, lucrurile și de ce evacuarea nu a mai putut aștepta până azi, dar și de ce a fost luată o astfel de decizie.

Arafat, despre evacuarea de la Foișor

Raed Arafat a explicat care a fost situația de seara trecută, de la Foișor. Oficialul a declarat că situația din spitalele din România este tot mai dificilă, iar majoritatea locurilor de la ATI sunt complet ocupate. Astfel, cazurile urgente chiar nu mai aveau unde să fie duse, pentru că spitalele sunt pline, în special în București și zonele limitrofe.

Astfel, autoritățile au decis să se orienteze către un spital non-covid care nu primește urgențe la fel de mult ca altele și care poate fi transformat total pentru covid mult mai ușor, având în vedere că avea 20 de paturi de ATI libere. Astfel, în cursul zilei, după o discuție și cu cei de la Ministerul Sănătății, Arafat a semnat ordinul care a fost avizat și de ministrul Sănătății și a fost luată această decizie.

Șeful DSU a spus în clipul de pe Facebook că lucrurile au durat atât de mult pentru că a fost nevoie de multe explicații și lămuriri și acțiunea nu a putut fi realizată mai devreme, deși situația este una cât se poate de urgentă.

“De ce s-a făcut pe timpul nopții – pentru că s-a întârziat în discuții și lămuriri la spitalul respectiv, în prezența DSP, în prezența celor de la primărie, în prezența celor de la DSU.

Dacă noi așteptam evacuarea până dimineață, înseamnă că noi nu puteam să luăm spitalul să funcționeze decât după-amiază, noi încercăm să îl punem în funcționare cât mai repede pentru pacienții care așteaptă și a căror stare este critică și sunt în pericol vital.

Ne pare rău, știu că este un disconfort, dar una este a genera un disconfort și alta e să nu acționăm și după care să regretăm că nu am făcut mai repede și avem pacienți pe care nu îi putem prelua sau transfera”, a declarat Arafat.

Cum este, de fapt, situația în România

Cât despre situația din România, Arafata a explicat că lucrurile merg spre bine, motiv pentru care trebuie făcute și mai multe eforturi, pentru că vin din urmă cazuri extrem de grele, care au nevoie de o atenție deosebită.

Oficialul îi roagă pe români să fie înțelegători și să susțină deciziile pe care le iau autoritățile, pentru că sunt necesare.

„La acest moment, situația noastră cu Covid este următoarea – cazurile sunt în scădere, situația s-a stabilizat ca număr de cazuri, dar gravitatea cazurilor și numărul lor care continuă să crească este pentru că vin cazurile din urmă. Este nevoie de o adaptare continuă.

Rugămintea mea este să înțeleagă toată lumea că aceste decizii grele pentru noi, dar sunt necesare ca să prevenim pierderea unor vieți care au nevoie de aceste locuri.”, a adăugat Arafat.

AD

Written by: admin

Rate it

Similar posts

Uncategorized

BANCUL DE WEEKEND | „MAMĂ, DISEARĂ NU DORM ACASĂ”

– Mamă, diseară nu dorm acasă. – Aoleu! Dar unde dormi, puiule? – Dorm la una. – Nu îmi vine să cred ce spui. Așa te-am crescut eu? – Mamă, am 40 de ani! – Hai acasă, că îți face mama piure cu copănel. – Și cu sosuleț? – Și […]

todayianuarie 19, 2024 11


AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com