Arborele Paulownia crește 20m înălțime în doar 3 ani. De ce are nevoie plantația care poate aduce profit de mii de euro

Arborele Paulownia crește 20m înălțime în doar 3 ani. De ce are nevoie plantația care poate aduce profit de mii de euro

Arborele Paulownia este originar din China și este un copac de esență tare. Arborele s-a numit, pentru început, pavlovnia, dar modul în care i s-a scris numele s-a schimbat. Așadar, noul nume i s-a dat în onoarea reginei Anna Pavlovna a Olandei (1795–1865), fiica țarului Pavel I al Rusiei.

a

Deși, în România, sunt recomandate doar cinci specii ale arborelui, există, în total, 25 de specii plantate în toate colțurile lumii.

De ce condiții are nevoie arborele Paulownia pentru plantare

Una dintre condițiile foarte importante de care fermierii care își doresc să planteze arborele Paulownia trebuie să țină cont este legată de sol. PH-ul solului trebuie să se încadreze între 4,5 și 7. Un alt factor important este legat de gradul de umiditate.

Arborele Paulownia necesită multă apă, așa că, dacă anul este secetos, atunci va fi nevoie de udarea fiecărui copac în parte cu 7-8 litri de apă pe zi. Copacul poate fi cultivat pe orice tip de sol care nu are stâncă la o adâncime de șase metri. De asemenea, nivelul pânzei freatice trebuie să fie de sub doi metri.

Lucrările de pregătire ale terenului înainte de plantare sunt cele de bază. Acesta necesită arare, discuire, grapare și folosirea erbicidului împotriva buruienilor. Arborii trebuie plantați la o distanță de patru metri unul de celălalt.

Arborele Paulownia ajunge la maturitate după doar trei ani, dar poate avea nevoie de mai mult timp dacă nu are la dispoziție condițiile necesare. Costul aproximativ al unei investiții este de 2000 de euro pe hectar, putând să se ajungă la un profit de până la 30.000 de euro pe hectar.

Arborele Paulownia poate ajunge la 20 de mteri înălțime, dar poate fi recoltat atunci când are deja șase metri înălțime. Copacul are un aspect neted, motiv pentru care este des utilizat în confecțioarea mobilei de lux și a instrumentelor muzicale.Agrointeligenta ”Întreținerea plantației este esențială. Prin intermediul pozelor trimise de clienți, noi monitorizăm lunar cultura. Se fac și lucrări de întreținere, cu costul rezonabile. Astfel, Paulownia are nevoie de fertilizare – costă 200-300 de lei/an, de două prășiri pe an și de toaletare aproape lunară a arborilor. Totodată, irigarea este esențială, iar noi punem la dispoziția clienților un sistem inovator al cărui cost se ridică la 600 de euro/ha și pe care îl montăm gratuit când înființăm cultura”Paul Basoc

Mierea de Paulownia, un produs de lux

Mierea de Paulownia are o culoare deschisă și un gust intens, aromat, cu multe proprietăți vindecătoare. Aceste beneficii sunt datorate substanțelor biologic active din flori.

Mierea poate fi folosită ca medicament împotriva bronșitei, ajută la îmbunătățirea digestiei și a afecțiunilor respiratorii. Specialiști susțin că se pot produce 700 de kilograme de miere la hectar, având un preț destul de mare.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com