Ardei umpluți de post. Persoanele care țin postul Paștelui știu că una dintre cele mai dificile sarcini nu este faptul că trebuie să consume doar alimente de origine vegetală, cât faptul că oferta meniurilor este uneori extrem de redusă.
Se știe că un aliment ideal pentru această perioadă este ardeiul pe care îl poţi consuma în diferite variante, în salate, copt sau umplut.
Iată o reţetă inedită, păstrată secretă mult timp, care te va cuceri și pe tine după ce o vei găti prima dată. Este vorba de secretele măicuţelor de la Mănăstirea Prislop, despre care se spune că fac cei mai buni ardei umpluţi de post.
Ardei umpluți de post
Ingrediente:
7 ardei graşi 1 ardei 2 morcovi 2 cepe 150 g orez 3 roşii boia de ardei dulce piper, sare 50 ml ulei 1 lingură de făină 1 linguriţă de vegeta pătrunjel
Mod de preparare:
Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe.
Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.
Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust.
Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă.
Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos.
Știi că snt gata atunci când zeama a scăzut şi ardeii au fiert.