Atenție șoferi vitezomani! Autoritățile pregătesc o măsură drastică

Autoritățile au pregătit o nouă măsură șoferilor care circulă cu viteză ilegală! Drept urmare, toți conducătorii auto trebuie să acorde o prudență majoră regulilor de circulație.

Atenție șoferi vitezomani! Autoritățile pregătesc o măsură drastică

Compania Naţională de Drumuri (CNAIR) dorește reactivarea radarelor fixe pe șosele. Acest lucru înseamnă că cei care vor depăși limita de viteză vor primi amendă prin plic, acasă, fără a mai fi opriți la control în trafic. Aceste radare ar fi instalate, deja, pe autostrăzile din România care au fost construite după 2010

Prin noua regulă CNAIR vrea să combată accidentele care au avut loc în ultima vreme și vrea să-i determine pe șoferi să fie responsabili în trafic. Totodată, radarele fixe sunt folosite în prezent doar pentru supraveghere. Și pe distanța București-Ploiești există astfel de dispozitive.

Cum funcționează radarele fixe

Radarele fixe sunt cele care fixează viteza medie a autoturismului. „Radarul face întâi o poză maşinii când roțile din față ajung la primul senzor din asfalt. Apoi face a doua poză când maşina parcurge 2.5 metri, iar roțile din fața ajung la următorul senzor din asfalt. Sistemul calculează viteza medie între cele două puncte. Dacă depăşeşte viteza legală, amenda îi va fi trimisă proprietarului acasă, în plic”, anunță Pro Tv.

Pentru ca radarele fixe să fie puse în funcțiune, s-a creat un grup de lucru comun la Ministerul Afacerilor Interne şi Compania Naţională pentru Infrastructura Rutieră. Nu s-a anunțat, deocamdată, un termen de finalizare. În ultimii ani, în Rmomânia s-au înregistrat mulțimi de accidente rutier. Numai în 2020, 812 persoane au murit, iar în 2021, numărul acestora a ajuns la 932 de morți. De altfel, doar ieri (joi-n.r) au fost aplicate de către poliţiştii 164 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 71.015 lei. În Călărași, de pildă, au fost reţinute, în patru ore,  9 permise de conducere: pentru consumul de alcool, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 2 pentru alte abateri.

.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com