AD

ACTUALITATE

Atenționare de călătorie pentru români! MAE a făcut anunțul

todayiulie 28, 2022 2

Background
share close
AD
AD

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care urmează să plece în Cehia. La nivelul acestei țări, autoritățile au dispus măsuri de evacuare. Este important să vă informați din surse sigure înainte de a pleca la drum. Iată ce conține anunțul MAE!

Atenționare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Cehia. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Cehă că în Parcul Naţional Boemia Elveţiană, din regiunea Decin, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează circa 1.000 de hectare de pădure.

Potrivit unui comunicat al MAE, autorităţile cehe au luat măsuri pentru evacuarea populaţiei locale şi a turiştilor străini. Este recomandată evitarea călătoriilor în regiunea respectivă până la normalizarea situaţiei.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Praga: +420 257 532 090, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Cehă: +420 607 078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://praga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Incendiu puternic în Parcul Național Elveția Boemă

Cetăţenii din multe regiuni ale Republicii Cehe au fost sfătuiţi de către pompieri să ţină ferestrele închise. Țara se confruntă cu un incendiu care a izbucnit în Parcul Naţional Elveţia Boemă. Casele au fost distruse, iar mirosul de fum a ajuns în capitala ţării, Praga, la 100 km spre sud. Totodată a fost depistat fum în zona Pardubice, la 180 km spre sud-est.

Atenționare de călătorie pentru români! MAE a făcut anunțul

În Elveţia Boemă se produc incendii în fiecare an, dar nu de o asemenea amploare. Nu mai vorbim de hectare, ci mai degrabă de kilometri pătraţi, a declarat şeful parcului naţional, Pavel Benda, pentru presa locală.

Nu au fost raportați răniți până la această oră, însă sute de persoane și-au evacuat locuințele încă de duminică.

Sursa: https://fresh24.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com