Aterizare urgentă TAROM. Copilotului i s-a făcut rău chiar în timpul zborului

Un incident extrem de neplăcut a avut loc la TAROM în urmă cu puțin timp, după ce un avion a aterizat de urgență. Comandantul a fost nevoit să aterizeze singur, după ce i s-a făcut rău copilotului, chiar înainte de a se pregăti de finalizarea cursei din Amsterdam.

Copilot TAROM, în stare lipotimică

Copilotului i s-a făcut rău chiar când se pregătea de aterizare pe aeroportul Otopeni. Cursa venea de la Amsterdam și avea la bord 76 de pasageri. Copilotul i-a spus comandantului în acel moment că se simte rău, după care acesta a preluat controlul aeronavei. Imediat a transmis semnalul MayDay către turnul de control și a solicitat prezența medicilor la aterizare, pentru că nu se simțea deloc bine colegul său.

Avionul a aterizat la Aeroportul Henri Coandă așa cum era stabilit, la scurt timp după ora 15:30, iar pasagerii nu au fost deloc afectați de acest incident și nu au știut despre el. Manevrele au fost realizate doar de comandant, pentru că nu a mai putut participa și copilotul, așa cum era și planificat.

Până când a aterizat avionul, pe aeroport au ajuns echipele de salvare. Copilotul a fost conștient și cooperant și a explicat exact ce simțea când i s-a făcut rău. La fața locului i s-au făcut manevrele necesare, după care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Floreasca.

“Zborul era Amsterdam – Otopeni şi a aterizat în siguranţă la ora programată, 15:30. În apropiere de Otopeni, copilotul a acuzat stări de rău, a spus că nu se simte bine. Imediat comandantul a preluat controlul aeronavei şi a aterizat. Aeronava a fost parcată la poziţia desemnată anterior, deci nu s-a intervenit pe pistă, iar acolo a existat o intervenţie a unei ambulanţe, respectiv Ambulanţa Aeroportului Internaţional Henri Coandă, care a preluat copilotul. Nu a fost vorba de resuscitare. Copilotul a fost în permanenţă conştient şi cooperant”, a declarat Popescu.

Potrivit ISU București – Ilfov, pilotul are în jur de 56 de ani și se simte bine acum. Din primele informații, se pare că ar fi suferit o lipotimie. Inițial, anumite surse au spus că acesta era resuscitat pe pistă, dar nu s-a pus problema de așa ceva, pentru că starea lui nu era uyna gravă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei TAROM, Marius Popescu a explicat că astfel de situații sunt simulate anual la pregătirile speciale organizate de compania, iar angajații sunt pregătiți pentru orice incident neprevăzut.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com