Autoritățile au transmis un mesaj RO Alert! Un urs a apărut pe Transfăgărășan

Autoritățile au transmis un mesaj RO Alert! Un urs a apărut pe Transfăgărășan

Un urs a fost văzut pe Transfăgărășan! Autoritățile au transmis un mesaj RO Alert pentru a anunța prezența acestuia pe cel mai mare drum din România.

Autoritățile au transmis un mesaj RO Alert! Un urs a apărut pe Transfăgărășan

Turiștii care au vizitat astăzi Transfăgărășanul au fost cuprinși de panică atunci când au primit o atenționare de la RO Alert cum că un urs a apărut pe drum. La fața locului a fost trimis un echipaj SMURD care va interveni în cazul unor incidente.

Potrivit ISU Sibiu, incidentul a avut loc luni. Autoritățile au trimis un mesaj de avertizare RO-Alert pe teritoriul localității Cârțișoara, în scopul informării și avertizării cetățenilor privind prezența unui urs pe DN7C, Transfăgărășan, la kilometrul 126. La fața locului ISU Sibiu a trimis un echipaj SMURD în vederea acordării asistenței medicale la nevoie.

”Atenție! A fost semnalată prezența unui urs pe DN7C, km 126 pe raza UAT Cârtișoara. Evitați zona, nu hrăniți animalul. În caz de pericol apelați 112”, scrie în mesajul transmis localnicilor.

De ce sunt urșii bruni protejați prin lege

Specia urșilor bruni a devenit tot mai rară în ultimii ani, la nivel european și național și este pe cale de dispariție, ne-au declarat în exclusivitate, Livia Cimpoeru, specialist comunicare senior al WWF România, și Mugurel Constantin Drăgănescu, președintele executiv al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România. Tot de la ei am aflat și cum poate fi identificat un urs care creează probleme oamenilor.

”Ursii bruni sunt pe cale de dispariție în anumite zone din Europa. De-a lungul anilor, prin vânare excesiva, practic ursul nici nu mai exista. Cum este Germania, Elveția, Italia. Drept urmare la nivel european s-a luat aceasta decizie de protecție sporita.Comisia Europeană a stabilit că aceasta specie trebuie protejata, astfel încât populația de urs sa își revină. Ceea ce se si întâmpla. În unele tari ursul brun revine. Problema este ca aceasta specie sa fie și acceptata de populația locala”, ne-a explicat Livia Cimpoeru, specialist comunicare senior al WWF România.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com