Avertisment ANPC înainte de Paște. La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm miel, pește, ouă și vopsea de ouă

Pregătirile pentru sărbătorile Pascale au intrat în linie dreaptă. Mulți se orientează în aceste zile spre carne de miel, pește, produse de patiserie, ouă și bineînțeles, vopsea pentru ouă. În acest context, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) face câteva recomandări și avertizează totodată să fim atenți la ce cumpărăm pentru masa de Paște.

ANPC recomandă atenție și vigilență la cumpărături

În această perioadă în care fiecare dintre noi încearcă să bifeze cât mai repede și mai bine tot ce este pe lista de cumpărături pentru masa festivă de Paști, ANPC ne spune la ce să fim atenți.

Cumpărăturile de sezon se rezumă la carnea de miel, la pește, la ouă, la vopseaua pentru ouă, la produse de patiserie și la vin.

Ei bine, ANPC ne spune ce trebuie să urmărim atunci când cumpărăm aceste produse, pentru a fi siguri că ele sunt proaspete și sănătoase.

Carnea de miel – Cumpărați numai din măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în piețe. Carnea trebuie să prezinte ștampila sanitară-veterinară;
Carnea să fie elastică și să nu prezinte suprafață lipicioasă și urât mirositoare;
Carnea achiziționată se va transporta în condiții igienice, cât mai repede, și se va depozita la temperaturi de refrigerare, respectiv 0 – 4 grade C.

La ce să fim atenți când cumpărăm pește

Înainte de a cumpăra pește, ANPC recomandă să verificăm dacă aceasta este în stare bună și poate fi consumat fără să dăuneze sănătății noastre. Semnele la care trebuie să fim atenți sunt: branhii de culoare cenușie sau brună, solzi care se desprind ușor, și mirosul.

.

În cazul ouălor: nu cumpărați ouă care au coaja crăpată, murdară sau spartă și verificați întotdeauna perioada de valabilitate care trebuie menționată obligatoriu pe ambalaj. La fel și în cazul vopselei de ouă, trebuie să verificați data de expirare și să cumpărați vopseaua numai din locuri autorizate.

În eventualitatea în care căutați să cumpărați produse de patiserie pentru masa de Paște, fiți atenți să le luați doar din locuri autorizate, care sunt curate și igienizate și țineți cont că produsele de patiserie neambalate se consumă în maxim 24 de ore de la data la care au fost fabricate.

Cum alegi vinul pentru masa festivă de Paște

Vinul este nelipsit de pe masa festivă de Paște. Și în cazul acestui produs, trebuie să fim atenți de unde îl cumpărăm, să fie neapărat locuri autorizate, pentru că în caz contrar veți bea vin din pet-uri refolosite, fără ca măcar să știți asta. Foarte important: verificați întotdeauna etanșietatea recipientelor.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com