Avertisment îngrijorător al specialiștilor. Un al doilea val al pandemiei, așteptat să lovească în acest an

În ciuda faptului că multe țări ale planetei încă nu au scăpat de primul val al pandemiei de Covid-19, alte state vorbesc deja de o reintensificare a bolii în sezonul rece.

Specialiștii din Franța au ajuns la concluzia că un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea lovi statul european undeva în luna noiembrie.

După ce SARS-CoV2 a făcut ravagii în Hexagon în lunile de primăvară, epidemia părea să se diminueze odată cu venirea verii. Recent, Franța raportează din nou o medie zilnică de 2.000 – 3.000 de cazuri.

Al doilea val al pandemiei Covid-19, așteptat să lovească în acest an

La mijlocul acestei săptămâni, un consilier medical guvernamental din Franța a avertizat în ceea ce privește revenirea virusului și chiar a înaintat o dată la care intensitatea acestuia va fi din nou ridicată.

”Există temeri privind un al doilea val în noiembrie”, a spus la postul de televiziune France 2 profesorul Jean-François Delfraissy, imunolog şi preşedinte al Consiliului ştiinţific care consiliază guvernul în privinţa gestionării epidemiei, potrivit Mediafax..

Franța este una dintre țările europene cele mai grav afectate de pandemia de Covid-19. Francezii se află pe locul al 7-lea în lume în ce priveşte numărul deceselor de COVID-19, iar guvernul de la Paris urmărește cu atenție cifrele pentru a decide dacă sunt necesare noi restricții sau măsuri de izolare.

Noi măsuri restrictive în unele zone din Franța

Marsilia, un oraș cu peste 860.000 de locuitori din sudul Franței, se confruntă cu o intensificare a pandemiei. Din această cauză, programul barurilor şi restaurantelor s-a redus, acestea urmând să fie închise între orele locale 23:00-06:00.

Mai mult, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie între 26 august şi 30 septembrie în toate spaţiile publice deschise din oraş, după ce anterior fusese impusă doar în unele zone.

Franța este pe locul 6 în Europa la numărul total de infectări cu COVID-19, cu 248,158 de persoane care s-au îmbolnăvit de la începutul crizei. Ca număr de decese, doar Marea Britanie și Italia, au înregistrat mai multe victime pe continentul european.

  • 3.303 cazuri noi au fost raportate de Franța în ultimele 24 de ore
  • 16 francezi au murit în ultima zi după ce s-au infectat cu Covid-19

În acest moment, cele mai afecate regiuni de epidemie ale Franței sunt  Île-de-France, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Hauts-de-France şi Guyane. În aceste zone se află 71% din bolnavii de la terapie intensivă.

Sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com