Avertisment pentru români înainte de Paște 2023: “Nu exclud să avem cele mai mari prețuri din ultimii 30 de ani”

Sărbătorilor de Paște din 2023 ar putea înseamna, în România, perioada cu cele mai mari prețuri din ultimele trei decenii. Un cunoscut analist economic spune că mulți cetățeni vor avea probleme în a asigura o masă precum în alți ani.

a

Ar putea urma un Paște 2023 cu cele mai mari prețuri din ultimii 30 de ani. Avertismentul specialiștilor

Ne aflăm cu mai puțin de o lună până la Paște, iar prețurile în piețe și supermarketuri au explodat. Nu doar carnea se vinde exorbitant, ci și legumele, nelipsite în fiecare an de pe masa românilor.

În debut de 2023, din ianuarie până în februarie, toate produsele s-au scumpit. Alimentele se vând în prezent cu prețuri mult mai mari decât la finalul lui 2022. Au fost creșteri de prețuri de 4,61% la cartofi, 2,78% la pește, 2,26% la brânză, 1,33% la ouă, 1,23% la zahăr, 1,01% la lapte.

De asemenea, prețul cărnii de pasăre s-a majorat 1,2%, produsele de morărit şi panificaţie cu 1,13%, iar berea, cu 1,63%. Din păcate, valul creșterilor de prețuri este unul abia la începutul său, cred analiștii economici.

Un Paște 2023, cu prețuri uriașe la supermarketuri

Adrian Negrescu, un cunoscut consultant economic, nu exclude posibilitatea ca în România, de Paște 2023, să avem prețuri la pragul cel mai înalt întâlnit din ultimii 30 de ani.

În opinia acestuia, marile lanțuri de supermarketuri vor profita de perioada sărbătorilor. Cel mai probabil, ele vor crește prețurile, iar de suferit vor avea oamenii de rând care se vor chinui să-și achiziționeze produsele pentru masa de sărbători.

Același specialist anticipează o temperare în aceste creșteri de prețuri pentru a doua parte a acestui an. Cu toate acestea, puterea de cumpărare a cetățenilor va fi una în scădere.

”Prețurile produselor alimentare se vor afla în prim plan în perioada următoare. Nu exclud ca de Paște să avem cele mai mari prețuri din ultimii 30 de ani, din România. Este vorba despre dorința supermarketurilor de a specula vânzările în creștere cu ocazia sărbătorilor.

sursa: https://www.fanatik.ro/avertisment-pentru-romani-inainte-de-paste-2023-nu-exclud-sa-avem-cele-mai-mari-preturi-din-ultimii-30-de-ani-20341647?utm_medium=Social&utm_source=FBcrossHuff_avetism

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com