Avertismentul Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru: ”Scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că România se află în acest moment pe un trend crescător, ascendent, în privința numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Oficialul spune că ce s-a întâmplat în Spania și Italia în lunile martie și aprilie ar putea să se repete și în România.

”Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…).

Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe Terapie Intensivă.

Dacă nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o creştere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a secţiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”, a spus Ministrul Nelu Tătaru, scrie Cancan.

Situația la ATI e îngrijorătoare

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că acum se pregătesc măsuri pentru a nu exista aglomerări sau blocaje în spitalele din țară care au scopul de a îngriji bolnavii de coronavirus. Unitățile spitalicești din județele cu un număr crescut de cazuri vor fi adaptate: Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Galați și Municipiul București.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

„Avem şi paturi de Terapie Intensivă pe care le transformăm în acest moment, cum sunt Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş, şi pregătim şi alte spitale de rezervă, haideţi să spunem o a treia sau a patra linie care să poată prelua la un moment dat. Nu vreau să ne lăsăm în această bază. Rămânem în continuare precauţi, rămânem în continuare în acelaşi registru, în adaptarea paturilor de Terapie Intensivă în diferite unităţi spitaliceşti. Adaptăm unităţile spitaliceşti din judeţele care au un număr crescut de cazuri, şi aici ne referim la Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Galaţi şi Municipiul Bucureşti, dar în acelaşi timp pregătim şi centre zonale unde pot fi preluaţi pacienţi de Terapie Intensivă care nu mai au loc în aceste judeţe”, spune Nelu Tătaru.

Sursa: ciao.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com