Avertismentul sumbru al experților: „Populația umană poate dispărea în următoarele decenii”

Experții au avertizat că în următoarele decenii, Pământul nu ar mai putea susține o populație mare de oameni, din cauza distrugerii pădurilor.

a

Studiul conceput de doi profesori sugerează că dacă defrișările continuă în același fel „toate pădurile ar dispărea în aproximativ 100-200 de ani”, transmite Daily Mail.

„Este nerealist să ne imaginăm că societatea umană va începe să fie afectată de defrișări doar atunci când și ultimul copac va fi tăiat. Calculele arată că, menținând ritmul actual al creșterii populației și al consumului de resurse, în general, defrișările pădurilor, ne-au mai rămas câteva decenii înainte de o prăbușire ireversibilă a civilizației noastre. Concluzionăm că din punct de vedere statistic, probabilitatea ca civilizația noastră să supraviețuiască este mai mică de 10% în cel mai optimist scenariu. Dacă rata de defrișare nu este modificată, populația poate dispărea”, se arată în studiu.

În ciuda studiului, în anii ’90, rata de defrișare era de aproape 16 milioane de hectare pe an, în timp ce între anii 2015 și 2020 a scăzut la 10 milioane de hectare pe an.

Sursa: stirileprotv.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com