AD

ACTUALITATE

AVERTISMENTUL TRANSMIS DE RAED ARAFAT DESPRE NOUA TULPINĂ: ”CU VARIANTA OMICRON, UN OM POATE INFECTA ȘI TREI”

todaydecembrie 19, 2021

Background
share close
AD
AD

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis un avertisment referitor la noua tulpină a coronavirusului. Oficialul susține că un om, depistat pozitiv cu varianta Omicron, poate infecta, la rândul lui, și alte trei persoane.

Varianta Omicron a coronavirusului a fost depistată, inițial, în Africa de Sud, luna trecută. De atunci, însă, noua tulpină s-a răspândit în zeci de țări. Raed Arafat a transmis un avertisment în legătură cu varianta Omicron. Șeful DSU susține faptul că o persoană, care a fost depistată pozitiv cu această tulpină, poate infecta, la rândul ei, și alte trei. Răspândirea tulpinii este foarte rapidă.

„Dacă la varianta Delta un om infecta un om jumate, doi oameni infectau trei, acum, cu varianta Omicron, unu poate infecta și trei. Deci 3 infectează după asta fiecare trei, deci trei infectează 9, și așa mai departe. Deci problema acestei variante este răspândirea ei foarte rapidă. Asta este vizibil deja în Marea Britanie, unde au avut recorduri peste recorduri în ultimele zile”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat susține că ”valul Omicron poate să fie diferit față de valurile trecute”.

„Valul Omicron poate să fie diferit față de valurile trecute. Luăm în calcul posibilitatea să apară mai multe cazuri care nu sunt neapărat critice, dar să fie numărul lor mare și să necesite inclusiv tratamente și abordări, nu numai la medicii de familie, inclusiv la Primiri Urgențe. Este posibil să avem mai multe cazuri care necesită oxigen și necesită tratamente avansate, având în vedere numărul mai mic de vaccinați. Problema, la noi, este să convingem oamenii să se vaccineze. Noi avem vaccinuri, avem acces la vaccinuri, România nu a avut lipsă de vaccinuri, România are problema acceptării vaccinului și delimitării de la dezinformare și de la informațiile false care continuă să circule în jurul acestui subiect”, a mai precizat Raed Arafat.

13 cazuri cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate în România

În cursul zilei de vineri, încă două cazuri noi de persoane infectate cu varianta Omicron au fost confirmate în România. În total sunt 13 cazuri.

“Este vorba despre o femeie în vârstă de 45 ani, din județul Constanța, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află in izolare, iar starea de sănătate este una bună. Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Și această persoană se află în izolare, cu stare de sanatate bună, nevaccinată”, a transmis Ministerul Sănătății.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com