AD

VREMEA

Avertizare cod portocaliu! Recomandari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta: “Facem un apel catre populatie…”

todayfebruarie 20, 2018

Background
share close
AD
AD

Dupa ce meteorologii au emis cod portocaliu de vreme rea, reprezentantii IGSU au trimis o avertizare si cateva recomandari pentru populatie.

“În urma cu puţin timp, meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt puternic, care poate ajunge până la 110 km/h, pentru judeţele Caraş-Severin şi Gorj.

Avertizarea a intrat în vigoare astăzi, la ora 10.15 şi va dura până la ora 16.00.

Facem un apel pentru populaţia din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia.

De asemenea, recomandăm evitarea deplasării în parcuri sau alte zone unde se află arbori care ar putea să fie doborâţi de vânt.

Echipajele operative de pompieri sunt pregătite să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor de vreme rea”, se arata in comunicatul de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

sursa:wowbiz.ro

Teste care descoperă unicitatea corpului tău

Corpul nostru este plin de fenomene care așteaptă să fie descoperite. Probabil ați observat anumite abilități ale corpului pe care ceilalți din jurul dvs. nu le au.
Toţi vrem să credem că sunt speciali, dar nu toată lumea poate vedea ce ne face diferiti de ceilalti. De fapt, există atâtea lucruri care dovedesc că nu sunteți ca oricine altcineva – sunteți unic! Tot ce trebuie să faceți este să priviți în oglindă și să vă descoperiți corpul.
Iată câteva modalități de a testa părți ale corpului dvs. pentru a vedea cât de unic este. Nu pierdeți cireasa de pe tort la sfârșitul articolului. Bucurați-vă de a fi special!
1. Heterochromia iridis

Persoanele cu heterochromie centrală au culori diferite în același ochi, în timp ce heterochromia completă este atunci când o persoană are 2 ochi diferit de culoare. Când o persoană are heterocromie sectorială, una sau mai multe porțiuni ale irisului au o culoare diferită. Un motiv pentru heterochromie este moștenirea genetică. Un alt motiv este atunci când este dobândită ca urmare a unei boli sau a unui prejudiciu. Unele statistici arată că aproximativ 1% din populația lumii ar putea avea această trăsătură.
2. Atingeți nasul cu limba

Această abilitate este cunoscută sub numele de semn Gorlin în lumea medicală. Doar 10% din populație o poate face, deoarece este o trăsătură genetică. Cu toate acestea, vă puteți antrena limba pentru a ajunge la nas. Îți amintești de Gene Simmons de la Kiss? Și-a găsit unicitatea și l-a ajutat să devină o stea rock internațională cu o limbă foarte recunoscută.
3. Linia Simiană

Se spune că persoanele cu linii Simian au de obicei un stil de viață diferit de celelalte persoane fără aceste linii, dar nu înseamnă că trăiesc mai bine sau mai rău. În general, se crede că acești oameni realizează mult mai mult decât majoritatea, dezvoltând tehnici și invenții care vor servi generațiilor. Există oameni cu o linie Simian care au avut o contribuție pozitivă la istorie. Unul dintre aceștia este premierul britanic Tony Blair (cu linii pe ambele mâini), fostul președinte rus Nikita Hrușciov, scriitorii John Steinbeck și Henry Miller, Tony Robbins și Hillary Clinton. Liniile se regăsesc și în 1,5% din populația generală cel puțin pe o mână.
4. Pielea de găină

Această experiență atunci când vă simțiți emoționat sau atins în timp ce ascultați muzică, vizionați o scenă sensibilă sau ceva asemănător se numește frisson, un termen francez care înseamnă “frisoane estetice”. Unii cercetători numesc chiar și un “orgasm al pielii”. Cu toate acestea, studiile au arătat că aproximativ 2/3 din populație știe cum se simte. Unii oameni de știință sugerează că este un “dar” evolutiv de la strămoșii noștri timpurii, care au avut această modalitate de a rămâne calzi. Când suntem reci, mușchii atașați de parul corpului tremură, cauzând părul să se oprească.
5. Mişcarea urechilor

Există doar câțiva oameni care își pot mișca urechile, dar multe animale, cum ar fi felinele, pot face acest lucru cu ușurință. Ne putem mişca urechile prin mușchii de deasupra și în spatele urechilor, numiți auriculi. Singurul studiu pe care l-am găsit cu privire la întrebarea noastră a fost publicat în 1949. Se spune că avem capacitatea de a ne mișca urechile numai dacă unul sau ambii părinți pot face acest lucru. Aceasta se numește o trăsătură dominantă. În studiu au fost implicați 104 bărbați și 70 de femei. Cu toate acestea, s-au dovedit că 74% dintre aceștia nu au putut să-şi mişte urechile, deși aveau cel puțin un părinte care să-și poată mișca urechile. Se crede că aproximativ 10-20% din populație are această capacitate.
6. Pune-ți pumnul în gură

Oamenii care pot face acest lucru sunt o anomalie rară. Motivul pentru montarea cu succes a întregului pumn în gură este atât mâinile mici cât și gura mare. Nu există nimic deosebit în rândul copiilor care își pun pumnul în gură, așa cum o pot face atunci când își dau dinții sau își descoperă părțile corpului pentru prima dată. Mai puțin de 20% din întreaga populație poate face acest lucru!
7. Strănut cu ochii deschiși

Închiderea ochilor în timpul strănutului este doar un reflex pentru a preveni apariția microbilor în ochii noștri. Nasul și ochii noștri sunt legați de nervii faciali, astfel încât stimularea strănutului transferă un nerv către creier și altul la pleoapele noastre, ceea ce face ca majoritatea oamenilor să clipească. Cu toate acestea, este posibil ca unii oameni să strănute cu ochii deschiși.

Bonus: Există o mulțime de lucruri diferite pe care oamenii le preferă unul la celălalt, iar venele pe braţe sunt printre ele.

citeste continuarea pe pagina >>2>>

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com