AD

SOCIAL

Avertizare OMS: Riscuri mari pentru elevii care trec prin tunelurile dezinfectante

todayiunie 17, 2020

Background
share close
AD
AD

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alamră cu privire la tunelurile dezinfectate la care au decis să apeleze mai multe țări în ultima perioadă. Acestea nu și-au demonstrat eficiența până în prezent, ba pot chiar să fie foarte periculoase pentru anumite persoane. În ciuda acestui fapt, un ordin comun de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății impuse utilizarea acestor dispozitive la intratea în școală.

Avertizare OMS: Riscuri mari pentru elevii care trec prin tunelurile dezinfectante

OMS avertizează că tunelurile dezinfectate nu sunt eficiente și pot reprezenta un adevărat pericol pentru copiii care suferă de astm sau alergii. Acest lucru a fost descoperit în urma mai multor studii efectuate și a fost confirmat chiar și de Institutul de Sănătate Publică. Cu toate acestea, cele mai multe școli nu au trecut peste ordinul impus de cele două ministere și au plasat astfel de tuneluri la intrarea în incinte.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că aceste dispozitive care te stropesc efectiv cu substanțe dezinfectate (cele mai multe pe bază de clor) au fost făcut în scopul de a diminua răspândirea noului tip de coronavirus, nicidecum de a o stopa. În ultima perioadă mai multe studii au demonstrat că eficiența lor este extrem de redusă.

Într-un raport al revistei britanice Occupational Medicine se precizează că “o substanță chimică poate fi sigură dacă e aplicată sub formă lichidă, dar extrem de toxică atunci când este atomizată și inhalată“.

Oamenii de știință care au efectuat acest studiu au analizat nouă dezinfectanți care sunt folosiți în aceste tuneluri. Concluzia a fost următoarea: “Contactul direct cu corneea poate cauza iritație și poate s-o rănească ireversibil. Iritația pielii este, de asemenea, des întâlnită“.

Tot în cadrul acestui studiu se specifică faptul că substanțele utilizate, în contact cu mucoasele de pe tractul respirator conduc la iritații, inflamații și ulcerații care se pot agrava rapid. Prin mucoase, multe dintre aceste substanțe sunt absorbite în sânge și duc la apariția unor afecțiuni periculoase.

În cazul utilizării aparatelor cu raze ultraviolete situația este și mai dificilă. Pentru ca virusul să fie anihilat este necesar un interval de 15 minute, timp în care pielea este atacată de aceste raze. Acest lucru poate conduce la cancer de piele și alte afecțiuni.

Sursa: huff.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com