BANC: Ion, Vasile si inscrierea la liceu

Ion si Vasile se vorbesc sa mearga la liceu, dar Vasile spune ba ca nu vrea, ba ca e departe de sat si nu se mai duce. Ion vine dupa un timp acasa si-i arata lui Vasile o poza.
– Stii tu cine-i in poza asta?
Sta Vasile se uita, se uita si nu stie sa-i spuna.
– E Mihai Eminescu, mai, e cel mai mare poet al romanilor, mai… Stie o lume intreaga, dar tu nu stii, ca nu esti la liceu!
Trece timpul si vine acasa Ion cu alta poza sa-i arate lui Vasile.
– Stii tu, Vasile, cine-i in poza asta?
– Nu, mai Ioane. Cine-i in poza?
– E Constantin Brancusi, cel mai mare sculptor roman. Stie o lume intreaga dar tu nu stii, ma, ca nu esti la liceu!
Dupa un timp vine iar Ion acasa insa de data asta ii arata vasile o poza.
– Stii tu, mai Ioane, cine-i in poza asta?
Sta Ion pe ganduri, se uita, se rasuceste si nu stie ce sa raspunda.
– E Gheorghe din capatul satului. Vine in fiecare zi la nevasta-ta, cand esti plecat… Stie tot satul, dar tu nu stii, ca esti la liceu! 🙂

a

8 metode eficiente care te vor ajuta să gândești pozitiv

Frică, insomnie – sunt rezultatul faptului că gândurile negative au pus stăpânire pe viața noastră. Modul în care privim lumea determină însuși atitudinea noastră față de viața noastră: dacă suntem pesimiști și peste tot vedem doar lucruri negative, nu este de mirare că ne confruntăm doar cu probleme, certuri în familie și un sentiment permanent de neliniște și proastă dispoziție. Mai mult decât atât, să cădem în plasa gândurilor negative este foarte ușor – iată că deja a trecut o zi, o săptămână, o lună de când vedem lumea doar în culoarea neagră. Să scoți acești ochelari negri nu este atât de ușor.
Însă trebuie să știi că există anumite tehnici care te vor ajuta să eviți aceste gânduri care îți fac viața un coșmar.
1. Jocul cu timpul
O metodă bună de a bate gândurile native este să le oferi cel mult 10 minute în fiecare zi. În loc să dedici toată ziua gândurilor negative, o să te înveți să gândești „negativ” doar în anumite intervale de timp strice. Astfel, vei reuși să îți controlezi gândurile și sentimentele.
2. Cel mai bun prieten
Dese ori noi suntem cel mai mare dușman al nostru: ne certăm pentru micile eșecuri, ne criticăm și ne înjosim. Există trei pași simplu care te vor ajuta să încetezi acest masochism:
Nu te închide în sine
Dacă vrei să plângi, să strigi, să strici vesela sau să te urăști – ce te oprește? FĂ ASTA! Doar 3 minute, și apoi te vei calma. Apoi toată ziua te vei simți cu totul altă persoană.
Observă
Este important să înțelegi ce îți trezește emoțiile negative și când se întâmplă acest lucru: la job, acasă, în drum spre magazin. Într-un așa fel vei înțelege de ce o anumită situație îți crează anumite stări și cum ai putea să le faci față.
Spune-ți ce ți-ar fi spus cel mai bun prieten al tău
Dacă gândurile negative dau iarăși buzna în capul tău, distrează-te. Spune-ți complimente, încurajează-te și repetă de câteva ori fraza: „Totul va fi bine!”.
3. O foaie și un pix
Scrie tot ce te neliniștește în acest moment. Explică clar de ce o situație sau alta îți trezește anumite emoții. Cuvintele scrie pe foaie te vor ajuta să îți rezolvi problema.
4. Puterea e în iubire
În loc să lupți cu gândurile negative, încearcă să le învingi cu un sentiment și mai puternic – iubirea. Petrece cât mai mult timp cu cei pe care îi iubești: familia, câinele, prietenii. Trebuie să privești în jurul tău și să înțelegi că ai mai multe motive de a iubi decât ți se pare.
5. Spune NU televizorului!
Cercetătorii susțin că dacă în fiecare dimineață privești televizorul pentru cel puțin 3 minute, în special programele informative, atunci vei fi dominat de gânduri negative toată ziua. Din această cauză, încearcă să eviți să privești televizorul pentru a începe zilele pline de dispoziție și energie.
6. Cu mâna pe inimă PROMIT…
Începe ziua făcând promisiuni ție însăși: „Astăzi voi îndeplini sarcinile pe care nu le-am dus până la capăt în weekend”, „astăzi sunt deschis pentru emoții și gânduri pozitive”, „ această zi e o nouă șansă și o să reușesc”. Încearcă să vezi doar lucrurile bune în fiecare situație, amintește-ți despre reușitele tale, despre momentele frumoase din viața ta. Nu îți fie frică să te gândești la viitor: la o promovare în funcție la job, la o călătorie la mare.
7. Spune „mulțumesc!”
Psihologii sunt de părere că sentimentul de recunoaștere – este adevărata cheie spre fericire. Viața nu devine mai ușoară, însă tu devii mai puternic – privește și bucură-te de lucrurile mici.
8. Sportul este viață!
Efortul fizic este cea mai sigură metodă în lupta cu gândurile negative. Yoga, jogging, meditație, plimbarea – activitățile sportive te pot ajuta să scapi de griji și sentimentul de neliniște. Contează să respecți orarul antrenamentelor și să le practici în fiecare săptămână.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com