AD

BANCURI

BANCUL ZILEI

todayiulie 5, 2017 12

Background
share close
AD
AD

O tanara frumoasa din Pitesti facea autostopul pentru a ajunge la Bucuresti. La un moment dat opreste un superb Jaguar rosu si o ia. Barbatul demareaza in tromba si, la un moment dat, ii zice:
– Domnisoara, sunteti a treia femeie insarcinata care m-a oprit sa o duc la Bucuresti…
– Vai domnule, dar nu sunt insarcinata!, se revolta tanara.
– Dar ce, am ajuns cumva la Bucuresti?

6 motive pentru care un bărbat nu poate concepe copii!

Tindem să credem că dacă un cuplu nu poate avea un copil, de obicei există o problemă la femeie. În realitate, sunt la fel de multe șanse ca problema să fie la bărbat, sau poate chiar la ambii parteneri. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna o idee bună ca ambii parteneri să facă un test de infertilitate. Infertilitatea poate fi tratată, cu condiția ca aceasta să fie observată mai devreme și simptomele să fie tratate împreună cu medicul.

Chiar dacă nu ai în plan să faci un copil chiar acum, iată câteva semne alarmante de infertilitate la bărbați pe care ar trebui să le cunoști!

1. Îi cresc sânii

Ginecomastia are ca rezultat umflarea țesuturilor mamare la bărbați, datorită unui dezechilibru al hormonilor sexuali, androgen și testosteron. Acest fapt duce la o extindere a sânilor. Dacă ai observat că sânii partenerului masculin cresc și că arată prea disproporționat, acesta ar putea suferi de ginecomastie, lucru care vă poate împiedica pe amândoi să aveți un copil. Ginecomastia este o cauză majoră a infertilității la bărbați, dar poate fi corectată cu condiția de a solicita ajutor medical la momentul potrivit.

2. Dificultate în ejaculare

Acesta este un semn destul de comun al infertilității la bărbați, numit tulburare de ejaculare. Este o cauză de îngrijorare dacă a fi părinte se află printre prioritățile tale din acest moment. Uneori, ejacularea retrogradă poate fi o cauză a acestei dificultăți, deoarece această condiție atrage lichidul seminal înapoi spre vezică, mai degrabă decât în afara ei.

Unele medicamente sunt responsabile de instalarea acestei condiții, în timp ce ar mai exista posibilitatea ca ea să fie de fapt o problemă neurală. În orice caz, pentru a concepe copii, nu ar trebui să existe nici o problemă cu ejacularea.

3. Numărul scăzut de spermatozoizi

Acesta este un alt semn al infertilității la bărbați, deoarece dacă aceștia nu sunt suficienți, ei nu vor ajuta ovulul să se fertilizeze într-un embrion. Dacă ați încercat să concepeți un copil timp de un an și nu ați reușit, atunci este recomandat să faceți un test pentru a descoperi dacă numărul de spermatozoizi este prea slab.

În mod normal, orice cantitate mai mică de 15 milioane per mililitru de material seminal înseamnă un număr scăzut de spermatozoizi. În mod ideal, ar trebui ca aceștia să fie între 20 și 150 de milioane per mililitru de material seminal. Există mai mulți factori care pot fi atribuiți unui număr scăzut de spermatozoizi, cum ar fi expunerea chimică, dezechilibrul hormonal și infecția prezentă la nivelul testiculelor. Cu cât mai repede mergeți la medic, cu atât mai bine.

4. Apetitul sexual scăzut

Bineînțeles că în unele zile ai putea fi prea obosit pentru a avea contact intim, iar asta nu se numește apetit sexual scăzut. Dar în general, dacă nu simți deloc dorința de a fi intim cu partenera, dacă nu inițiezi niciodată contactul, abia aici este un motiv de îngrijorare. Acest lucru se numără printre semnele clare ale infertilității la bărbați. Dacă testiculele tale nu produc suficient testosteron pentru a te stimula suficient de mult pentru un act intim, atunci trebuie să-ți programezi o vizită la medic.

5. Testiculele tale sunt mai mici decât în mod obișnuit

Aceasta este din nou o condiție foarte rară, numită sindromul Klinefelter, care uneori se transmite chiar și genetic, ca de exemplu atunci când un bărbat se naște cu testiculele mici. Testiculele mici produc insuficient lichid seminal pentru a fertiliza oul.

6. Durere și umflături ale testiculelor

E bine să verifici întotdeauna sănătatea testiculelor tale, chiar dacă experimentezi o anumită tensiune, o umflare sau o ușoară durere, deoarece acestea ar putea fi un indicator al varicocelei. Această afecțiune se referă la mărirea venei testiculare, asemănătoare unei vene varicoase, ceea ce duce la scăderea numărului de spermatozoizi, în consecință, împiedicând livrarea lichidului seminal. Dacă durerea este prea acută, adresează-te medicului. Există intervenții chirurgicale pentru a trata venele aglomerate. Dacă ignori acest lucru, nu faci decât să-ți reduci șansele de a deveni tătic.

CITEȘTE URMĂTORUL ARTICOL

Semne și simptome ale INFERTILITĂȚII la femei și bărbați

Incapacitatea de concepe o sarcină este cel mai evident semn al infertilității Problema este că unele cupluri nu sunt conștiente de faptul că unul – sau ambii – nu pot concepe copii. La început, problema nu este observată, iar când ideea se concretizează în mintea lor, poate fi deja prea târziu.

Cum ar trebui să știi dacă ești infertilă? Care sunt simptomele? Care ar fi motivele? Dar cum rămâne cu infertilitatea la bărbați? Răspunsurile le puteți afla din rândurile de mai jos!

Semne de infertilitate la femei

1. Ciclu menstrual neregulat. Menstruația neregulată se referă la sângerarea anormală, care poate surveni chiar și înainte de cele 28 de zile, cu plusurile sau minusurile de rigoare. Menstruația neregulată poate fi provocată de stres, suplimente pentru exercițiile fizice, dieta nesănătoasă.

Simptome:

menstruația absentă (amenoree)
menstruația scurtă (mai puțin de 21 de zile)
menstruația prelungită (mai mult de 35 de zile)
ciclul menstrual lung
dismenoree (dureri în timpul menstruației)
timp de menstruație foarte scurt
menstruația foarte închisă (violet închis, negru)
sângerare în mijlocul ciclului
2. Dezechilibru hormonal. Și acesta poate fi un motiv pentru care menstruația este neregulată la femei. Tot dezechilibrul hormonal este cel care poate provoca o gamă variată de probleme de sănătate, în cazul în care nu i se acordă atenție. Creșterea sau descreșterea acestor hormoni poate provoca probleme de sănătate și conduce la infertilitate:

progesteronul
estrogenul
hormonul foliculostimulant
hormonul luteinizat
androgenii
testosteron
hormonii tiroidieni
prolactina
3. Vârsta. Femeile de 35 de ani pot prezenta o scădere a fertilității. O femeie în vârstă de 30 de ani are cu 20% șanse de a rămâne însărcinată în timpul ciclului de fertilizare, dar până la vârsta de 40 de ani, este posibil ca șansele unei sarcini să scadă cu până la 5%. Diagnostice legate de infertilitatea la această vârstă:

endometrioza
PCOS
fibrom uterin
chist ovarian
boli cu transmitere sexuală
avorturi recurente sau spontane, mai mult de 3
adenomioza
boala inflamatorie pelviană
Semne de infertilitate la bărbați

De cele mai multe ori, oamenii tind să creadă că partenerul de sex feminin are problema, în cazul în care cuplul nu poate avea cu ușurință un copil. Dar realitatea este că, există la fel de multe motive pentru care bărbați sunt infertili, la fel ca femeile. De obicei, ei nu știu care sunt simptomele infertilității, pentru că acestea nu sunt ușor de recunoscut. Este nevoie de multe tehnici de monitorizare a corpului pentru a identifica ce este în neregulă cu el. Infertilitatea la bărbați poate fi determinată cu mai multă ușurință prin efectuarea unui control al numărului de spermatozoizi. O altă cale de a depista problema este dacă se efectuează o analiză a materialului seminal completă.

Producția de testosteron și estrogen poate fi responsabilă de incapacitatea de fertilizare a unui bărbat. Dezechilibrul hormonal și scăderea numărului de spermatozoizi pot fi cauzate de stilul de viață necorespunzător și alimentația nesănătoasă. De obicei, dezechilibrul hormonal este caracterizat prin libido scăzut, creșterea anormală a părului și disfuncția erectilă.

AD

Written by: admin

Rate it

Similar posts


AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com