Bani de la stat pentru elevii cu nota maximă la BAC și Evaluarea Națională. Guvernanții speră să-i țină în țară

Elevii care au obținut nota maximă la examenul maturității și la Evaluarea Națională vor primi stimulente financiare din partea statului român. Este vorba despre câteva mii de lei, pentru absolvenții de clasa a XII-a, respectiv clasa a VIII.

a

Stimulente financiare pentru elevii de 10 ai României

Cei cu nota maximă la BAC și Evaluarea Națională vor primi bani de la stat. Ministerul Educației a pregătit un proiect de hotărâre care prevede acordarea unor stimulente financiare pentru cele două categorii de elevi.

Astfel, potrivit actului normativ, elevii cu 10 pe linie la Bacalaureat vor primi un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei, iar elevii care au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională vor fi recompensați cu câte 1.000 de lei.

În acest an, în sesiunea iunie-iulie 2021, un număr de 163 absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat (146 la examenul național bacalaureat și 17 la examenul de bacalaureat german).

În același timp, 132 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal. În contextul menționat anterior, apreciem că performanța lor este excepțională și merită evidențiată, stimulată și celebrată, este menționat în nota de fundamentare a hotărârii.

Statul acordă astfel de stimulente pentru elevii de 10 ai României, începând din anul 2013, când au primit bani doar elevii cu 10 la BAC. Din următorul an au fost acordate stimulente și pentru elevii cu 10 pe linie la Evaluarea Națională.

Concret, guvernanții speră ca recunoașterea și stimularea performanțelor elevilor de 10 să le sporească acestora interesul pentru educație, cultură și cercetare și să contribuie la păstrarea resursei umane de valoare în interiorul țării. Cu alte cuvinte, statul român speră că cei mai buni elevi ai României vor alege să facă o carieră în țara în care s-au născut, au crescut și au învățat.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com