BREAKING NEWS : Noi relaxări de restricții din 15 iunie. Anunțul ministrului de Interne Marcel Vela

Din 15 iunie românii se vor bucura de noi măsuri de relaxare a restricțiilor, potrivit declarațiilor făcute de ministrul de Interne Marcel Vela.

Acesta a dezvăluit pe Facebook, miercuri seară, într-o conversație cu cetățenii, că autoritățile se gândesc la un nou val de relaxare după ce datele oferit de Grupul de Comunicare Strategică au arătat că România este pe o pantă descendentă în ceea ce privește numărul de noi cazuri de infecții cu Covid-19.

Marcel Vela a mai spus că autoritățile studiază, în prezent, posibilitatea reluării curselor aeriene spre Marea Britanie, începând cu data de 15 iunie. „Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie. Cu ocazia analizei pentru a treia etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiștilor”, a declarat ministrul de Interne.

Șeful de la Interne a vorbit și despre izolarea la domiciliu a persoanelor care intră pe teritoriul României. „Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetățeni, izolarea s-a impus și de la 1 iunie, dar în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul întregii țări, se poate lua oricând o asemenea decizie cu privire la nemenținerea sau menținerea doar parțială a izolării la domiciliu”, a spus Marcel Vela.

Alte precizări au fost făcute de ministrul Economiei, care a vorbit despre posibilitatea deschiderii mall-urilor, tot începând cu 15 iunie.

Când expiră starea de alertă în România

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de alertă pe teritoriul României pe 14 mai pentru 30 de zile. Ea va expira pe 15 iunie. Anterior, acesta decretase starea de urgență pentru 60 de zile: pe 16 martie, pentru 30 de zile, ulterior ea fiind prelungită, pe 14 aprilie, pentru încă 30 de zile.

În perioada stării de alertă, autoritățile au relaxat rând pe rând restricțiile, dar au interzis organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni.

De asemenea, legea prevedea că pot fi deschise mall-urile mici și terasele. În timpul stării de alertă cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com