E frig, e umezeală, organismul nostru are nevoie de ajutor, de vitamine şi minerale.
Broccoli este o plantă – prieten, cunoscută din vechime şi folosită deseori în scopuri terapeutice. Înrudită cu varza şi conopida, broccoli are un conţinut mare de vitamine B1, B2, fosfor, fier, calciu şi vitamina C.
Este bogată în antioxidanţi şi e un aliat de nădejde în prevenirea cancerului, deoarece conţine substanţe care împiedică formarea şi diviziunea celulelor bolnave. Este folosită şi în dietele celor care suferă deulcer gastrointestinal, dar şi pentru a întări sistemul respirator, atât de încercat pe timpul iernii.
Datorită conţinutului mare de fibre, ajută la eliminarea toxinelor din organism, fiind utilă în combaterea constipaţiei şi ajutând în eliminarea apei în exces.
Se poate consuma în diferite moduri, acum vă sugerăm o reţetă simplă şi rapidă, care poate reprezenta un prânz complet.
Paste cu broccoli
Îndepărtăm cotorul, tăiem “bucheţelele” de broccoli – asemănătoare cu cele ale conopidei – le spălăm şi le punem la fiert în apă cu un praf de sare.
Fierberea e destul de rapidă, în jur de 15 minute. Vom scurge de zeama în care au fiert şi în aceasta vom fierbe pastele care vor avea astfel un gust mai pregnant.
Între timp vom pune broccolifierţi într-o tigaie cu puţin ulei de măslineşi vom zdrobi lejer, amestecând, astfel încât să nu rămână bucheţele întregi.
Când pastele sunt fierte se strecoară şi se condimentează cu broccoli, neuitând să presărăm deasupra puţină brânză mai picantă.
Este un fel de mâncare hrănitor, săţios şi, mai ales, sănătos.