AD

BANCURI

Bula vrea a se insoare, dar nu are cu cine. Tatal lui s-a culcat cu toate femeile din sat..

todayiulie 21, 2017 3

Background
share close
AD
AD

– Tata pot sa ma insor cu Andreea?
— Nu,imi pare rau dar iti e sora.
— Dar cu Alina?
— Imi pare rau dar iti e sora.
— Dar cu Elena?
— Imi pare rau dar iti e sora.
— Da tu le-ai pus pe toate in pat ???
— Scuze fiule dar asta e,valurile tineretii …
Se duce Bula la maica’sa:
— Mama , vreau sa ma insor si nu pot pentru ca tata s-a culcat cu toate femeile din sat!
— Poti sa te insori linistit, ca nici tu nu esti baiatul lui..

8 alimente care te ajută să elimini rapid nicotina din corp

Nicotina este substanţa chimică naturală extrasă din frunzele de tutun. Ca orice substanţă care creează dependenţă, nicotina este greu de eliminat din organism.

Astfel, din momentul stingerii ultimei ţigări corpul are nevoie de 6-8 ore pentru a elimina o parte din nicotină şi de două trei zile pentru a elimina întreaga cantitate din organism.

Studiile arată că o alimentaţie compusă din fructe şi legume bogate în vitamina C accelerează metabolismul, iar nicotina din sânge este eliminată mult mai rapid.

În plus, o altă cercetare arată că adoptarea unui stil de viaţă sănătos are un impact pozitiv asupra persoanelor care vor să renunţe la fumat – fructele şi legumele consumate în mod regulat fac ca gustul de tutun să fie respingător pentru un fumător înrăit.

Iată ce trebuie să faci după ce renunţi la fumat şi cum poţi elimina nicotina din corp într-un timp mai scurt!

1. Apa hidratează organismul în timp ce nicotina îl deshidratează. Hidratarea este foarte importantă pentru că ajută corpul să uite de euforia indusă de nicotină, senzaţia după care ,,tânjești” atât de mult după ce renunţi la ţigări.

Bea între 6-8 pahare de apă pe zi, un truc sănătos care va diminua şi dorinţa de a aprinde o ţigară.

2. Vinetele, fasolea, castraveţii şi ţelina influenţează gustul pe care îl lasă ţigările, eliminând treptat dependenţa de nicotină. Studiile realizate au demonstrat că o dietă bogată în fructe şi legume creşte saţietatea la foştii fumători şi scade riscul că aceştia să ,,recidiveze”.

3. Kiwi. Acest fruct miraculos te va ajuta să elimini nicotina din organism datorită conţinutului ridicat de vitamine (A, C şi E). În general, fumătorii suferă de deficienţe ale celor trei vitamine, motiv pentru care este recomandat consumul de kiwi.

4. Spanacul abundă în vitamine şi acid folic (mazăre, linte, porumb, varză), ele fiind esenţiale pentru suplinirea vitaminelor şi mineralelor pierdute.

5. Portocalele sunt de asemenea, bogate în vitamina C. Consumul regulat de portocale elimină stresul şi accelerează metabolismul.

6. Broccoli abundă în vitaminele C şi B5, astfel că noul aport de vitamine îţi va proteja plămânii de daunele produse de toxine.

7. Ceaiul din ace de pin este folosit cu succes pentru dezinfectarea gurii şi a gâtului.

8. Sucul de morcovi este benefic pentru pielea afectată a fumătorilor, fiind bogat în vitamina A, C, K şi B.

6 semne medicale ale chisturilor ovariene
Ce sunt chisturile ovariene?

Chisturile ovariene iau naştere din foliculii ovarieni. Fiecare folicul ovarian se dezvoltă, crește treptat şi formează în interiorul său ovulul. Apoi foliculul se transformă în corp galben și se umple cu grăsime.

Pe măsură ce creşte foliculul migrează spre marginea ovarului. Sub influența hormonilor sexuali foliculul ajuns la maturitate se sparge la marginea ovarului şi elimină ovulul care urmează a fi captat de trompele uterine.

Există situaţii însă când fie chistul folicular nu se sparge, rămânând chist, fie după spargere corpul galben se închistează – chist luteal.

Chisturi ovariene – care sunt principalele semne şi simptome?

Pentru a indentifica existenţa chisturilor ovariene (prin ecografie abdominală inferioară) este necesar ca femeia să se prezinte la medic. De aceea vom vorbi în articolul curent despre principalele semne şi simptome care ar trebui să vaăalarmeze şi să va trimită la doctor.

De multe ori chisturile ovariene au o simptomatologie redusă, nespecifică, dar asocierea mai multor simptome ar trebui să ridice semne de întrebare.

Chisturile ovariene pot evolua cu rupere (torsiune dacă sunt mari) ceea ce reprezintă o mare urgenţă medicală şi de asemenea aceste chisturi pot sta la baza infertilității.

Semnele şi simptomele chisturilor ovariene:

1. Dureri menstruale

Menstruaţia vine cu dureri mai frecvente şi mai puternice decât în alte cazuri sau decât observi că au alte femei. Astfel în săptămâna dinaintea menstruaţiei pot simţi dureri în abdomenul inferior, în stânga sau în dreapta.

De asemenea prima zi a menstruaţiei poate fi foarte dureroasă, însoţită şi de alte simptome care sunt incluse în sindromul premenstrual sau în ceea ce numim dismenoree.

De asemenea cantitatea de sânge eliminată la menstruaţie poate să fie mai mare sau mai mică, în tot cazul, modificarea cantitativă este evidentă pentru femeie.

2. Durere abdominală

Durerea capătă caractere diferite şi variabile. Poate fi intensă sau mai puţin intensă, de obicei în partea inferioară a abdomenului, în stânga sau în dreapta. De multe ori când apare la ovarul drept poate mima tabloul clinic al apendicitei.

Durerea poate dura de la ore la zile şi întotdeauna trebuie să va ridice o suspiciune.

Dacă durerea este foarte puternică, mergeţi de urgenţă la medic, este posibil ca un chist torsionat să se fi rupt.

3. Simptome similare cu cele de sarcină

Chisturile ovariene pot produce şi simptome asemănătoare cu cele de sarcină: greaţă, vomă, umflarea sânilor care devin sensibili şi dureroşi. Un test de sarcină sau chiar prezenţa unei menstruații normale cel puţin două luni pot confirma absenţa sarcinii.

4. Amenoreea sau lipsa menstruaţiei

Lipsa menstruaţiei poate fi de asemenea un semn că există chisturi ovariene. În general la două luni de întârziere a menstruaţiei se recomandă cosnultul medicului de specialitate, dar înainte de acesta ia un test de sarcină dacă este cazul.  sursa:  tasta.ro

AD

Written by: admin

Rate it

Similar posts


AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com