AD

CURIOZITATI

Calculează cât sunteți de compatibili

todaydecembrie 22, 2017 9

Background
share close
AD
AD

Răspunde la întrebările de mai jos și notează cu 3 puncte fiecare răspuns afirmativ.

Când intri într-o relație cu cineva, este indicat să te asiguri că ai câteva lucruri în comun cu persoana respectivă. Află dacă sunteți compatibili răspunzând la câteva întrebări simple.

Răspunde la întrebările de mai jos și notează cu 3 puncte fiecare răspuns afirmativ.

1. Există chimie între voi?
Chimia este baza oricărei relații, așa că cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ți-o pui este dacă există și între voi. Simți fluturi în stomac când îl vezi, tresari când te atinge?

2. Aveți același stil de viață?
Ce fel de persoană ești? Îți plac ieșirile cu prietenii? Ești activă social? Dacă iubitul tău e genul care stă mai mult acasă, poate ar trebui să te gândești de două ori înainte să ieșiți împreună. Astfel de diferențe duc la probleme în cuplu.

3. Aveți același nivel intelectual?
Chiar dacă pare o perspectivă superficială, este important ca tu și partenerul tău să aveți același nivel intelectual. Dacă tu ai absolvit o școală de elită, iar el nu a fost atât de interesat de educație, s-ar putea să apară unele probleme între voi. Întreabă-te dacă nu te deranjează să ieși cu o persoană care nu are același nivel de cunoștință ca tine sau care este mai inteligentă decât tine.

Advertisement
4. Contează aspectul fizic pentru tine?
Întreabă-te cât de mult contează aspectul fizic pentru tine. Poți ieși cu cineva care nu arată foarte bine?

5. Aveți același nivel de energie?
Poate ți se pare că nu contează, dar dacă ieși cu o persoană leneșă sau letargică, s-ar putea să te enerveze la un moment dat. Nu îți va plăcea când va prefera să se uite la seriale, în loc să iasă cu tine.

6. Aveți același statut financiar?
Toate visăm la o poveste asemănătoare cu a Cenușăresei, dar în viața reală, banii chiar contează. Încearcă să îți răspunzi sincer dacă ești dispusă să ieși cu cineva care nu are același nivel material ca și tine.

7. Aveți simțul umorului?
Dacă doar unul dintre voi are simțul umorului, s-ar putea să aveți parte de multe certuri din cauză că unul glumește prea mult sau altul o face prea puțin. Simțul umorului este foarte important într-o relație, așa că nu ignora acest aspect.
8. Vă doriți același lucru de la relație?
Întreabă-te dacă amândoi sunteți pe aceeași lungime de undă când vine vorba de viitorul vostru. Dacă tu vrei copii, iar el nu sau invers, șansele să fiți fericiți scad considerabil. Discutați deschis și nu renunța pentru nimeni la dorințele tale.

Dacă ai acumulat cel puțin 12 puncte, înseamnă că relația voastră are șanse de reușită. Dacă, însă, ai sub acest punctaj, ar trebui să te gândești de două ori înainte să intri într-o astfel de relație.

ursa:umica.ro

10 moduri prin care tehnologia te schimbă în rău

Știm cu toții multe avantaje ale tehnologiei moderne. Dar nu este fără efectele sale negative. În special când vine vorba de tehnologia pe care o folosim zilnic, ne poate schimba obiceiurile, personalitățile și multe altele – în moduri surprinzătoare.

Efectul ecoului de cameră

S-ar putea crede că mass-media socială ar fi un instrument eficient pentru a împărți diferențele între puncte de vedere diferite, dar acest lucru nu pare a fi cazul. De exemplu, algoritmii Facebook tind să împingă utilizatorii către conținuturi care se aliniază cu interesele lor, ceea ce este ușor de înțeles și punctele lor de vedere existente, care creează probleme. Ca urmare, utilizatorii social media trebuie să iasă din calea lor pentru a căuta puncte de vedere diferite – și cei mai mulţi nu o fac. Acest efect servește la înrăutățirea împărțirii prin asigurarea faptului că grupurile de pe diferite părți ale unei probleme au conversații complet diferite. Interacțiunile între părți, de obicei, apar numai sub forma unui conflict. Acest lucru a devenit cunoscut sub numele de ” filtru bulă “, în care cei care își primesc știrile în cea mai mare parte din mediile sociale sunt rareori prezentați cu perspective provocatoare.

Tecnologia și obezitatea

Un număr mare de factori au contribuit la creșterea obezității în Statele Unite. Deci, se poate spune ca smartphone-urile omniprezente, tabletele, televizoarele si consolele de jocuri pot juca un rol in a ne mentine mai sedentari. Dar un studiu amplu efectuat de Institutul Milken din Statele Unite a analizat ratele de obezitate din 27 de tari si a venit cu un număr surprinzător de consistent: pentru fiecare creștere de 10% a sumei pe care o țară o cheltuiește pe dispozitivele de tehnologie, există o scădere cu 1% a ratelor de obezitate. Cu tehnicile care ne păstrau lipiţi pe locurile noastre, suntem mai puțin activi și ne-am schimbat obiceiurile alimentare. Multe programe ale guvernelor locale și ale angajatorilor – cum ar fi consiliere gratuită de scădere în greutate și centre de fitness – au apărut pentru a contracara acest efect.

Internetul-ul ți-a redus atenția

Deși nu este deloc surprinzător faptul că consumul rapid de medii digitale a dus la o perioadă de atenție medie mai scurtă, un proiect de cercetare canadian finanțat de Microsoft, de asemenea, pune acest lucru într-o perspectivă ascuțită. Folosind anchete detaliate și scanări ale creierului EEG, atenția a peste 2.000 de canadieni a fost măsurată de două ori – o dată în 2000, aproximativ la începutul erei mobile și o dată în 2015. Rezultatul: Media atenției a scăzut de la 12 secunde la 8 secunde – o eroziune uimitoare de o treime din atenția noastră se desfășoară în numai 15 ani. Deși raportul subliniază faptul că a existat o creștere corespunzătoare a capacității de multitasking efectiv, el subliniază, de asemenea, că atenţia opt secunde este mai mică decât atenția unui peşte de acvariu.

Având totul la cerere, te face mai nerăbdător

Creșterea conținutului YouTube și streamingul video la cerere pare să contribuie la o cultură în care puțini dintre noi sunt dispuși să aștepte mult timp pentru orice – în special pentru divertisment. Un studiu UMass Amherst a analizat obiceiurile de vizionare a peste șase milioane de utilizatori de Internet pentru a determina cât timp spectatorul mediu ar aștepta încărcarea unui videoclip. Raspunsul: doua secunde, dupa care telespectatorii au inceput sa abandoneze filmul. Efectul se transferă şi in viata reala. Din ce în ce mai mulți comercianți mari oferă servicii de livrare în aceeași zi, în timp ce aplicațiile mobile care vizează reducerea timpului de așteptare pentru rezervările de cină sau plimbările cu taxiul explodează în popularitate. Un proiect Pew Research care examinează viața adulților cu vârste mai mici de 35 ani, încheiată cu o avertizare adecvată pentru un medicament eliberat pe bază de rețetă: “Efectele negative includ nevoia de gratificare instantanee și pierderea răbdării”.

GPS-ul afectează funcția creierului

GPS-ul a devenit un aspect aproape indispensabil al vieții de zi cu zi. Mulți dintre noi nu ne amintim cum am ajuns undeva fără harţi (hint: hărți fizice), dar cercetătorii de la Universitatea McGill au prezentat trei studii care sugerează că atunci când ne bazăm pe GPS poate fi în detrimentul memoriei pe termen lung pe măsură ce îmbătrânim . Acest lucru se datorează faptului că hipocampul, zona creierului care controlează memoria, este de asemenea asociată cu navigația spațială. Cercetătorii au descoperit un volum fizic mai mare de materie cenușie și o activitate crescută în hipocampus la subiecții lor care se bazau în principal pe navigația spațială, mai degrabă decât pe GPS. Un neurolog asociat cu studiul a sugerat chiar că bazându-se pe GPS poate duce la debutul precoce al demenței și că evitarea utilizării sale, atunci când este posibil, poate ajuta la stoparea insuficienței cognitive.

Mai multă tehnologie duce la o gândire mai puțin creativă

Este, de asemenea, ușor de imaginat că bogăția de informații și de resurse online ar promova o gândire mai creativă în general. Dar, încă o dată, contrariul pare să fie adevărat, iar motivul are o mare importanță. Cercetătorii John Hopkins și Universitatea din Illinois au realizat recent un studiu care examinează efectele abundenței asupra creativității și a constatat că resursele abundente conduc de fapt la o gândire mai puțin creativă. Atunci când resursele sunt rare, ele sunt folosite mai creativ. Cercetătorii au izolat o dinamică pe care o numesc “mentalitatea constrângerilor”, care este un proces mental, motivat de lipsă. Atunci când sunt disponibile mai puține resurse, sunt necesare mai multe soluții creative pentru a produce rezultatul dorit. Studiul a remarcat, de asemenea, că în timp ce scorurile de gândire creativă au scăzut în mod constant din 1990, scorurile IQ au crescut. Ambele efecte sunt cele mai pronunțate în grupa de vârstă 5-10 ani.

Smartphone-urile schimbă modelele de somn

Un sondaj al revistei Time din 4700 de persoane a constatat că mulți respondenți sunt de acord cu afirmația: “Nu dorm atât de mult ca înainte pentru că sunt conectat la tehnologie tot timpul”. Pentru cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, a fost pe deplin un sfert dintre ei. Cu toate acestea, există, de asemenea, un motiv științific de ce utilizarea smartphone-ului seara ar putea fi dăunătoare. Oamenii au evoluat ştiind când să doarmă și când să se trezească după calitatea luminii ambientale. Lumina “roșie”, tipul văzută la amurg, semnalează corpului că este noapte, în timp ce lumina “albastră” este semnalul că este timpul să se trezească. Această lumină “albastră” este evident văzută dimineața – și este de asemenea emisă de smartphone-uri și tablete. Aceasta suprimă melatonina, o substanță chimică care promovează somnul în creier. Potrivit unui studiu al lui Harvard, lumina “albastră” reduce, de asemenea, orele totale de somn REM, ceea ce este esențial pentru funcția mentală sănătoasă.

citeste continuarea pe pagina2>>>

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com