Calendar ortodox 1 aprilie. Ce nu ai voie să faci de ziua Mariei Egipteanca

Ziua de 1 aprilie are o însemnătate mare pentru toți credincioșii. În prima zi din aprilie este sărbătorită Sfânta Maria Egipteanca, care, la început, a dus o viață în desfrâu, după care a devenit credincioasă și a făcut numai voia Domnului. Este sărbătorită în timpul Postului Mare, pentru că, așa cum postul este un timp de pocăință, ea este un exemplu de pocăință.

a

Maria Egipteanca, 1 aprilie

Maria Egipteanca sau Iteancaeste un model pentru toată lumea, având în vedere că s-a schimbat complet când a dat peste iubirea Domnului. Primii ani ai vieții sale, ea i-a petrecut numai în desfrâu. Mergea la petreceri desfrânate, nu se ruga și nu se gândea deloc că ceea ce face nu se cuvine cu dorința Domnului.

Ea a aflat cândva că la Ierusalim se afla lemnul Sfintei Cruci. Astfel, ea a venit aici ca să i se închine, pentru a scăpa de păcate, dar nu a reușit să intre în biserică. De atunci, ea a decis să se schimbe complet și să renunțe la vechile obiceiuri. Astfel, a petrecut 47 de săptămâni departe de lume, doar în rugăciune, în pustiul Iordanului.

Se spune că Maria Egipteanca a devenit atât de sfântă, încât trecea pe deasupra Iordanului la doi metri înălțime, dusă de îngeri. Ea i-a cerut iertare Mântuitorului și acesta i-a oferit-o, având încredere în ea.

Tradiții de 1 aprilie

Ziua de 1 aprilie se pune că trebuie respectată cu sfințenie, pentru a deveni mai buni, mai tari în fața păcatelor, așa cum a reușit să devină și Sfânta Maria.

Cum Ziua Itencii cădea de Ziua Păcălelilor, în această zi se făceau glume, țăranii se amăgeau unii pe alții, spunându-și fel de fel de lucruri. La finalul zilei spuneau adevărul.

În unele zone, această zi se ținea fără lucru. Se spunea că aceia care o lucrează ar suferi de lovituri, de boli grele, iar toate animalele din curte ar muri.

În ziua de Maria Egipteanca, era tradiția să se sădească pomi. Se spune că orice plantă pusă în această zi, va înflori și va crește miraculos.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com