Calendar ortodox 1 iulie 2021. Sfinții sărbătoriți în prima zi din lună

Calendar ortodox 1 iulie 2021. Biserica Ortodoxă îi cinstește astăzi pe Sfântul Leontie de la Rădăuți, și pe Sfinții Cosma și Damian, doctorii fără de arginți. Sunt Sfinții cu care începe a doua lună de vară. Aflați mai multe, în cele ce urmează, despre viața Sfântului Leontie de la Rădăuți care s-a dedicat credinței încă de tânăr.

a

Sfinții zilei în Calendarul Ortodox de joi, 1 iulie 2021. Viața Sfântului Leontie de la Rădăuți

Sfântul Leontie de la Rădăuți a intrat în monahism de tânăr, la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți, unde a primit numele de Lavrentie. S-a retras în sihăstrie și a construit un schit care îi poartă numele. Mânca o singură dată pe zi, la asfințitul soarelui, dormea cel mult patru ore pe noapte, iar de la miezul nopții până dimineața priveghea în biserică.

În zilele noastre, pe locul unde a fost Sihăstria lui Lavrentie se află satul Laura, comuna Vicovul de Sus din județul Suceava.

Troparul Sfântului Leontie de la Rădăuți

Cu ostenelile nevoințelor duhovnicești toată viața ți-ai petrecut-o și, primind vrednicia arhieriei, cu smerenie și cu frică de Dumnezeu ai slujit Biserica lui Hristos, pe Care roagă-L, Sfinte Ierarhe Leontie, să mântuiască sufletele noastre.

Despre Sfinții Cosma și Damian tradiția spune că s-au născut în Roma cea veche, iar mama lor era maică. Au crescut cu credința, au învățat meșteșugul doctoricesc și vindecau oamenii de boli.

Alți Sfinți pomeniți în prima zi din luna iulie 2021: Cuviosul Petru, patriciul; Sfântul Mucenic Potit, pruncul și Sfântul Mavrichie.

Singura sărbătoare cu cruce roșie din luna iulie 2021

În luna iulie, creștinii ortodocși au o singură sărbătoare marcată în calendar cu cruce roșie. Este vorba despre sărbătoarea Sfântului Ilie de pe 20 iulie. Sfântul Ilie este considerat protopărintele monahismului creștin, unul dintre cei mai importanți proroci din Vechiul Testament. Sfântul Ilie aduce ploaia în perioade de secetă. În tradiția populară, Sfântul Ilie este prezentat mergând pe cer într-un car cu roți de foc, tunând și lovind diavolii cu biciul de foc.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com