Calendar ortodox 1 septembrie 2021. Toți credincioșii trebuie să respecte asta! Este un nou început

Calendar ortodox 1 septembrie 2021. Este o zi cu adevărat importantă pentru toți credincioșii ortodocși. Pe 1 septembrie începe un nou an bisericesc. Este un nou început plin de însemnătate pentru toată lumea, așa cum și începutul anului civil (1 ianuarie) este plin de semnificații. Primul Sfânt cinstit în noul an bisericesc este Sfântul Dionisie Exiguul.

a

Sfântul cinstit de Biserica Ortodoxă în prima zi din noul an bisericesc

Toți credincioșii trebuie să știe că Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul este cel care a propus numărarea anilor de la Întruparea Domnului.

Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul este considerat părintele erei creștine. Canonizarea Sfântului Dionisie Exiguul s-a făcut în ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 8-9 iulie 2008.

Datorită acestui mare Sfânt spunem astăzi că suntem în anul 2021 după Hristos. Calendarul stabilit de el a fost adoptat în Italia în anul 527, mai târziu în Franța și în Anglia (Sinodul de la Whitby, 664), extinzându-se cu vremea în întreaga lume creștină.

Despre Sfântul Dionisie Exiguul, Casiodor mărturisea:

A fost în zilele noastre calugărul Dionisie, scit de neam, dar după caracter cu totul roman, foarte învățat în amândouă limbile, dovedind prin faptele sale echilibrul sufletesc pe care îl învățase în cărțile Domnului.

Pe 1 septembrie începe un nou an bisericesc. Ce înseamnă asta pentru credincioșii ortodocși

1 septembrie este începutul unui nou an bisericesc. Anul nou bisericesc începe pe 1 septembrie și se termină pe 31 august. Tradiția iudaică spune că în această zi Dumnezeu a început lucrarea de creare a lumii și tot în această zi, Mântuitorul a pus început activității Sale de propovăduire a Evangheliei.

Pe 1 septembrie este zi de post. Credincioșii sunt îndemnați să se roage și să postească pentru sănătatea lor și a întregii familii.

Trebuie menționat că la romano-catolici, anul bisericesc începe cu prima duminică din Advent, adică duminica cea mai apropiată de 30 noiembrie, deci cu aproximativ patru săptămâni înainte de Crăciun.

În schimb, la fel ca și credincioșii ortodocși, evreii încep anul bisericesc în septembrie, chiar în prima zi din lună.

Alți Sfinți pomeniți de Biserica Ortodoxă pe 1 septembrie:

Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul;

Minunea săvârșită de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu la Mănăstirea Miasinilor;

Sfânta Cuvioasă Marta, mama Sfântului Cuvios Simeon Stalpnicul;

Sfânta Cuvioasă Evantia; adormirea lui Isus Navi;

Sfânta patruzeci de Mucenițe Fecioare și a lui Amun, diaconul, dascălul lor

Sfinții Mucenici și frați Evod, Calista și Ermoghen

Sfântul Cuvios Meletie cel Nou, care s-a nevoit în Muntele Myopolis de lângă Theba (Capadocia);

Sfântul Mucenic Anghel.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com