Calendar ortodox 14 august 2021. Ce este interzis să faci în ajunul Adormirii Maicii Domnului

Calendar ortodox 14 august 2021. Biserica Ortodoxă îl pomenește astăzi pe Sfântul Proroc Miheia, și tot astăzi este ajunul Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători închinate Maicii Domnului, marcată în Calendarul Ortodox cu o cruce roșie. Pe 14 august, Biserica face dezlegare la ulei și vin. În continuare, credincioșii se abțin de la mâncărurile de dulce.

a

Sfântul zilei în Calendarul Ortodox de sâmbătă, 14 august 2021

Sfântul zilei este Prorocul Miheia despre care cărțile bisericești scriu că a făcut parte din tribul lui Iuda. Acest sfânt este cunoscut și sub numele de “Moresitul”, de la numele satului în care s-a născut – Moreset.

Sfântul Proroc Miheia a prorocit 84 de ani, cu 660 înainte de întruparea Domnului. Sfântul Miheia a fost contemporan cu prorocii Isaia, Amos și Osea. Numele Miheia semnifică – cel care este de la Dumnezeu.

Pe 14 august, credincioșii ortodocși sărbătoresc Înainteprăznuirea Adormirii Maicii Domnului și fac pomenirea: Sfântului Mucenic Marcel, episcopul Apamiei, Aducerii cinstitei Cruci în palatul imperial din Constantinopol, Sfântului Mucenic Ursichie și a Sfântului Mucenic Simeon Trapezunteanul.

Ce este interzis să faci în ajunul Pomenirii Maicii Domnului

Și ajunul Adormirii Maicii Domnului este tot zi de post, și chiar dacă gospodinele pregătesc bucate spre a le da de pomană de sufletul morților, le este interzis, dacă țin post, să guste din mâncărurile de dulce pe care le vor duce la biserică unde vor fi sfințite și apoi împărțite săracilor.

Nu se fac petreceri în ajunul Adormirii Maicii Domnului. Sunt unele zone din țară unde sărbătoarea începe din ajun, cu muzică, voie bună și urări de La mulți ani pentru cei care poartă numele Maria, Mariana, Marian, Marin și alte derivate.

În ajunul Adormirii Maicii Domnului, credincioșii citesc Prohodul Maicii Domnului pentru a le fi iertate toate păcatele. Această sărbătoare mai este numită Sfânta Maria Mare sau Paștele Verii.

Fecioara Maria este sigura căreia i se realizează o slujbă asemănătoare cu cea a Prohodului Domnului nostru Iisus Hristos din Vinerea Sfintelor Patimi.

Prohodul Maicii Domnului se cântă în seara de 14 spre 15 august și face o paralelă între momentul Răstignirii și Învierii Mântuitorului și ridicarea la ceruri a Maicii Domnului.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com