Calendar ortodox 16 mai 2022. Mulți români își sărbătoresc azi ziua de nume

La data de 16 mai are loc un eveniment extrem de important, conform calendarului ortodox. La această dată este sărbătorii un sfânt mare, căruia mulți români îi poartă numele. Află ce trebuie să faci dacă luni îți sărbătorești onomastica și ce tradiții trebuie să respecți.

a

Sfântul Teodor, 16 mai

La data de 16 mai este sărbătorit Sfântul Teodor, unul dintre cei mai importanți sfinți ai religiei noastre. O mulțime de români poartă numele acestuia, motiv pentru care trebuie să respecte cu sfințenie această zi. A fost un sfânt mare, care l-a iubit pe Dumnezeu înainte de toate.

S-a născut în ținutul din Tebaida de Sus și, la vârsta de paisprezece ani, s-a retras la o mănăstire de monahi. Familia a venit să-l viziteze la scurt timp, pentru că plecase de acasă fără voia părinților. Deși avea o situație înstărită și era bine educat, a decis să petreacă toată viața alături de Dumnezeu.

Femeia a fost primită cu drag în casa fecioarelor, unde a și rămas. Văzând că fiul ei nu mai vrea să plece, a decis să rămână și ea alături de el: „De va voi Dumnezeu, voi vedea pe fiul meu între sfinții părinți și îmi voi dobândi sufletul pentru dânsul”

Superstiții 16 mai

La moartea Sfântului Pahomie, Sfântul Teodor a fost ales stareț al tuturor mănăstirilor înființate de Sfântului Pahomie, reușind să aducă pacea acolo unde începuseră să apară dezbinări. A fost un sfânt puternic, iubit, la care mulți oameni se roagă acum.

Se spune că cei care poartă numele Sfântului Teodor vor fi oameni iubitori de Dumnezeu, credincioși, cu un suflet bun. Numele Teodor înseamnă „darul lui Dumnezeu”, ceea ce sugerează caracterul celui care îl poartă.

Sfântul Teodor este protectorul familiei. Se spune că toți cei care au probleme în dragoste, riscă să le fie dezbinată familia, trebuie să se roage marelui sfânt.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com