Calendar ortodox 17 decembrie 2021. O mulțime de români își sărbătoresc ziua de nume

Calendar ortodox 17 decembrie 2021. Sărbătoare mare la români, chiar în zi de vineri. Vezi ce sfânt mare sărbătorim și cui trebuie să urezi la mulți ani cu această ocazie. O mulțime de români îi poartă numele și sunt protejați de marea lui putere.

a

Sfântul Daniel, 17 decembrie

Sfântul Daniel a fost și rămâne unul dintre cei mai mari sfinți din religia noastră. La o vârstă foarte fragedă a fost luat în robie în Iudeea şi apoi dus în ţara haldeilor, în sudul Babilonului. Acolo, Sfântul Daniel a proorocit timp de 70 de ani și a oferit multora învățături prețioase despre Domnul.

Astăzi este și ziua Sfinților trei tineri, Anania, Azaria și Misail, “tinerii cei din cuptorul din Babilon”, care au mers cu sfântul Daniel la palatul lui Nabucodonosor. Cei trei au refuzat să se închine la idoli, motiv pentru care au fost aruncați într-un cuptor încins. Pentru că Dumnezeu îi iubea, va preface focul în rouă.

Daniel nu a fost aruncat în foc pentru că primise un nume cu mare putere în Babilon. Refuză să se închine idolilor și este aruncat de două ori într-o groapă cu lei, în vremea împăratului Darie, din care va ieși nevătămat. Pleacă alături de mai mulți oameni, rămânând alături de ei, ajungând să aibă numele de ocrotitorul celor care au emigrat sau au fost duși în exil.

Ce înseamnă numele Daniel

Se spune că acesta îi protejează pe emigranții, precum și pe cei plecați printre străini. Cei care se află într-o asemenea situații se pot ruga la marele Sfânt să îi ajute, să îi protejeze de rău și să le dea putere să reziste printre străini.

O mulțime de români poartă numele acestui Sfânt mare și îl au ca protector. Daniel este un nume masculin și un prenume de origine ebraică, ce înseamnă „Dumnezeu este judecătorul meu”, utilizat și la femei, sub forma de Dana, Daniela, dar și ca nume de familie. Se spune că cei ce poartă acest nume sunt mari iubitori de Dumnezeu și firi luptătoare.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com