Calendar ortodox 21 martie 2022. Tradiții și obiceiuri pentru a doua săptămâna a Paștelui - RADIO FX NET

Calendar ortodox 21 martie 2022. Tradiții și obiceiuri pentru a doua săptămâna a Paștelui

Luna aceasta este plină de evenimente religioase importante. În martie sunt sărbătoriți sfinți importanți și au loc sărbători mari. Pe 21 martie începe cea de-a doua săptămână din Postul Paștelui, când se respectă o mulțime de tradiții și obiceiuri care ne aduc noroc și numai bine.

Sărbătoare la 21 martie

La data de 21 martie este sărbătorit Sfântul Ierarh Iacob Mărturisitorul, care a fost silit să se lepede de sfintele icoane. Pentru că a refuzat, a fost supus la chinuri grele, a suferit bătăi grave și, în final, și-a dat viața pentru Domnul.

La data de 21 martie se spune că sunt pomeniți cei morți. Femeile merg la mormintele celor dragi în dimineața de duminică, unde aprind lumânări pentru fiecare și împart pachete cu fructe, prăjituri de post.

Mai apoi, acestea merg acasă, unde pregătesc bucate de post, pe care apoi le sfințește preotul. Cei din familie se strâng laolaltă și consumă ce s-a pregătit. În unele zone se pregătesc momente speciale, în care familia împărtășește amintiri despre răposați.

Tradiții în a doua săptămână de post

A doua săptămână de post este ceva mai ușoară decât prima, pentru că deja ne intrăm în ritm cu noul stil de viață. În continuare, este bine să fim mai buni, să ne rugăm mai mult și să facem fapte bune.

Săptămâna aceasta de pot se ține mai ales în Oltenia. Nu se muncește, nu se fac treburi casnice și nu se merge pe câmp, mai ales la tăiatul viței în zilele de miercuri și vineri. Se spune că cei care nu țin cont de asta vor fi strâmbați, pedepsiți pentru ambiția lor și reaua credință.

Nu se consumă deloc mâncare de dulce, pentru că este post. În plus, unii țin chiar post negru și nu consumă nimic în unele zile din săptămână, mai ales vinerea, în semn de respect pentru icoane și personajele reprezentate.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com