Calendar ortodox 29 decembrie 2020. Aprindeți o lumânare pentru cei 14.000 de prunci uciși la porunca lui Irod

Calendar ortodox 29 decembrie 2020. Marți, 29 decembrie, creștinii ortodocși aprind o lumânare și se roagă pentru sufletele celor 14.000 de prunci uciși din porunca lui Irod. Potrivit relatărilor biblice și Sfintei Tradiții, Irod a fost foarte supărat la aflarea veștii că în regatul său se va naște un împărat căruia i se vor închina toate popoarele.

Calendar ortodox 29 decembrie 2020

Potrivit Calendarului Ortodox Român, pe 29 decembrie 2020 sunt pomeniți cei 14.000 de prunci uciși din porunca lui Irod. La aflarea veștii că în regatul său se va naște un împărat căruia i se vor închina toate popoarele, Irod a poruncit celor trei magi să-l anunțe unde se afla Hristos, Împăratul Care S-a născut:

“Și trimițându-i la Betleem, le-a zis: Mergeți și cercetați cu de-amănuntul despre Prunc și, dacă Îl veți afla, vestiți-mi și mie, ca, venind și eu, să mă închin Lui” (Mt. 2, 8).

Cei trei magi au mers în Betleem să se închine lui Hristos și nu s-au mai întors în Ierusalim ca să-l anunțe pe Irod unde se află dumnezeiescul Prunc.

Calendar ortodox 28 decembrie 2020

La porunca îngerului, aceștia s-au întors în țara lor urmând altă cale. Văzând că a fost înșelat de magi, Irod s-a mâniat și a poruncit uciderea tuturor pruncilor de sex masculin, din tot Beleemul Iudeii și din împrejurimi, gândind că astfel îl va ucide pe noul împărat. Irod credea că dacă îi va ucide pe toți pruncii, Îl va ucide și pe Împăratul Hristos, ignorând însă, că Împărăția Mântuitorului nu este din lumea aceasta.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com