Calendar ortodox 3 aprilie. Ce sărbătoare este astăzi

Pe 3 aprilie este pomenit in calendarul crestin-ortodox Sfantul Cuvios Nichita Marturisitorul.

a

Sfantul Nichita s-a nascut in Cezareea Bitiniei si a trait in perioada luptei puternice impotriva icoanelor. La 8 zile dupa ce l-a nascut, mama lui a murit. De cresterea sa s-a ocupat tatal, Filaret. Parintele Sfantului Cuvios Nichita era monah.

Calendar ortodox 3 aprilie. Sarbatoare 3 aprilie 2020: Sfantul Cuvios Nichita Marturisitorul

Nichita a ajuns la Manastirea Michidei, pe muntele Olimp, iar dupa sapte ani a fost silit sa devina preot, fiind hirotonisit chiar de patriarhul de atunci, Tarasie. A primit toata randuiala manastirii, devenind apoi staret al lacasului de cult dupa cuviosul Nichifor.In anul 813 a inceput un nou val al luptei impotriva icoanelor, iar dreptcredinciosii si clericii au fost prigoniti. Sfantul Nechita a fost inchis si torturat si, dupa o perioada de stat in temnita, a fost trimis in exil.

Sarbatoare 3 aprilie. La batranete, dupa ce s-a incheiat prigoana, Cuviosul Nechita nu a mai vrut sa se intoarca la manastirea de pe muntele Olimp, de unde fusese izgonit, ci a preferat sa se retraga singur si in liniste intr-un schit de langa Constantinopol. Trupul lui a fost adus la manastire dupa moarte. Moastele sale au fost asezate langa cele ale patriarhului Nichifor si langa sfantul Atanasie.

alendar crestin-ortodox 3 aprilie 2020. Troparul Sfantului Nichita Marturisitorul: Indreptatorule al Ortodoxiei, invatatorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu si al curatiei si luminatorule al lumii, podoaba claugarilor cea de Dumnezeu insuflata Nichita, intelepte, cu invataturile tale pe toti i-ai luminat. Alauta duhovniceasca, roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

sursa : wowbiz.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com