Calendar ortodox 3 iulie 2021. Aprinde o lumânare și începe ziua cu rugăciunea asta

Calendar ortodox 3 iulie 2021. Care este Sfântul sărbătorit în această zi. Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mucenic Iachint care a fost supus unor chinuri grele pentru că nu a vrut sub nicio formă să participe la jertfa adusă de împăratul Traian idolilor.

a

Sfântul zilei în Calendarul Ortodox de sâmbătă, 3 iulie 2021

Sfântul Mucenic Iachint a fost slujitor al meselor imperiale, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). Pentru că nu a participat la o jertfă adusă de împărat idolilor, și pentru că s-a aflat că este creștin, Sfântul Mucenic Iachint a fost bătut, biciuit și aruncat în temniță.

Nu i s-a dat să mănânce nimic în fară de carnea care fusese adusă ca jertfă idolilor. Sfântul Iachint a refuzat să se hrănească cu ea și a murit în temniță.

Alți Sfinți pomeniți pe 3 iulie: Sfântul Anatolie, patriarhul Constantinopolului, Sfinții Mucenici Teodot și Teodota, Diomid, Evlampie, Meliton, Petru, Asclipiodot și Golinduh, precum și Sfinții Mucenici Marcu și Mochian.

Rugăciunea care se citește în această dimineață

Aprinde o lumânare și citește această rugăciune dimineața, imediat cum te trezești. Îți va face bine și te va ajuta să încep ziua cu bucurie și spor.

Slavă Ție, Împărate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grijă cea dumnezeiască și de oameni iubitoare m-ai învrednicit pe mine, păcătosul și nevrednicul, a mă scula din somn și a dobândi intrare în casa Ta.

Primește, Doamne, și glasul rugăciunii mele, ca și al sfintelor și înțelegătoarelor Tale puteri, și binevoiește ca din inimă curată și cu duh de umilință să Ți se aducă Ție laudă din necuratele mele buze; ca și eu să mă fac părtaș fecioarelor celor înțelepte, cu luminată făclia sufletului meu, și să Te slăvesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvântul Cel slăvit în Tatăl și în Duhul Sfânt. Amin.

Veniți să ne închinăm Împăratului nostru Dumnezeu!

Veniți să ne închinăm și să cădem la Hristos, Împăratul nostru Dumnezeu!

Veniți să ne închinăm și să cădem la Însuși Hristos, Împăratul și Dumnezeul nostru! (cu trei închinăciuni)

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE