Calendar ortodox 30 iunie 2021. Ce să nu faci, sub nicio formă, astăzi. Puțini știu asta

Calendar ortodox 30 iunie 2021. Este zi de miercuri, zi în care credincioșii ortodocși țin post și se roagă. În fiecare an, pe data de 30 iunie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Soborul celor 12 Apostoli și pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Ramet. Sfântul Ghelasie avea doisprezece ucenici împreună cu care se ruga, postea și săvârșea sfintele slujbe. Nu mânca decât sâmbăta și duminica, iar în celelalte zile se hrănea doar cu Sfintele Taine.

Sărbătoare cu cruce neagră și dezlegare la pește

Miercuri, 30 iunie este sărbătoare cu cruce neagră și se face dezlegare la pește. Sunt mulți oameni care înțeleg că pot mânca mâncare de frupt plus pește sau preparate din pește. De fapt, în zilele în care Biserica Ortodoxă face dezlegare la pește, credincioșii trebuie să consume mâncăruri de post, undelemn, vin și pește.

Rugăciunea care se citește astăzi, 30 iunie, către Sfântul zilei Ghelasie

Către tine, Sfinte Ierarhe Ghelasie, înălțându-ne gândurile, cu umilință și cu căldură te rugăm: caută din înălțimea plină de slavă a cerului și te milostivește de suferințele, durerile, patimile, necazurile, amărăciunile și strâmtorările noastre. Și roagă pe Stăpânul și Dumnezeul nostru cel ceresc, să ne ierte păcătele pe care, cu știință și cu neștiință, le săvârșim neîncetat, ca și pentru puțina noastră dragoste față de El și față de aproapele nostru, rugându-L să fie pururea milostiv și iertător și să îndepărteze de la noi toată suferința și durerea.

Fii povățuitorul și îndrumătorul nostru pe cărările cele necunoscute ale vieții, pentru ca, urmând pilda credinței și a dragostei tale față de Hristos, să ne învrednicim de darurile Sale și trecând din această viață, să ne bucurăm împreună cu tine și cu toți cei bineplăcuți din veac ai Domnului, de Împărăția cea nesfârșită a cerurilor, ca acolo, înconjurați de cetele îngerilor, să aducem mărire, cinste și închinăciune lui Dumnezeu Celui în Treime slăvit, în vecii vecilor, Amin.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com