Calendar ortodox 31 iulie 2021. Începe postul Adormirii Maicii Domnului

Calendar ortodox 31 iulie 2021

Calendar ortodox 31 iulie 2021. Creștinii ortodocși vor începe postul Adormirii Maicii Domnului care are o durată de două săptămâni. De obicei, acesta începe pe 1 august, dar lasata secului pentru postul Adormicii Maicii Domnului se face pe data 31 iulie. În această zi serbăm și Înainteprăznuirea scoaterii Sfintei Cruci, Sfințirea Bisericii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, din Vlaherne, Sfântul Iosif din Arimateea și Sfinți doisprezece mucenici români.

Calendar ortodox 31 iulie 2021. Începe postul Adormirii Maicii Domnului

Calendar ortodox 31 iulie 2021. Postul Adormirii Maicii Domnului este una dintre principalele perioade de pregătire duhovnicească din Biserica Ortodoxă. Acesta începe pe 1 august și se termină pe 15.Lăsata Secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie. În cazul în care 31 iulie este în zi de miercuri sau vineri, se lasă sec în zilele de 30 iulie și postul începe pe 31 iulie. În cazul de față, postul începe vineri.

Cuviosul Evdochim a fost monah în Mănăstirea Vatopedii, iar sfintee sale moaște au fost găsite în urma unor reparații în vechiul osuar al mănăstirii, unde răspândeau nespusă mireasmă. Trupul său a fost găsit în poziție de rugăciune, cu mâinile încrucișate, având pe piept o icoană a Maicii Domnului. Acest lucru arăta că a ajuns în acel loc din proprie voință. A fost numit Evdokimos de către călugării din mănăstire unde trăia. I-au ales acest nume minunându-se de viața sa cea bineplăcută. Datorită virtuților sale, curăție trupească și sufletească, a fost numit guvernator al Capadociei. Evdochim a trecut la cele sfinte la vârsta de 33 de ani, fiind îngropat în Capadocia, după care moaștele sale au fost mutate la Constantinopol.

Rugăciunea care face minuni în Postul Sfintei Marii

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com