Calendar ortodox 31 martie 2021. Mare sărbătoare

Calendar ortodox 31 martie 2021

Calendar ortodox 31 martie 2021. Mare sărbătoare în ziua aceasta pentru toți creștinii. Iată ce rugăciune tebuie rostită!

Calendar ortodox 31 martie 2021. Ce sfânt e sărbătorit

În fiecare an, pe data de 31 martie, este sărbătorit Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei. Acesta a fost unul dintre cei 318 sfinți părinți care au luat parte la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, cel organizat de împăratul Constantin cel Mare.

Puterea Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei era una mare și se povestește că odată el a îmblânzit un balaur. Când un balaur a pus stăpânirea pe vistieriile și cămările împărătești el a fost cel care l-a luat pe balaur și l-a plimbat după toiagul său și a ajuns la un foc mare și balaurul s-a aruncat în el, după cum i-a poruncit Sfântul.

Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie avea darul de la Dumnezeu de a vindeca neputințele, dar și de a alunga diavolii din oameni. De asemenea, el putea să limpezească apele.

El a fost ucis de eretici, și trupul său ascuns în paie. Apoi, trupul a fost descoperit de bunii creștini și pus la loc de cinste.

Calendar ortodox 31 martie 2021.Ce rugăciune se rostește în ziua aceasta

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Glasul al 4-lea

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Ipatie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Calendar ortodox 31 martie 2021

Condacul Sfântului Sfinţit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Glasul 1

Cu curăţirea cea sufletească Dumnezeieşte într-armându-te şi rugăciunea cea neîncetată având-o ca pe o suliţă în mâini, cu tărie ai biruit cetele demonilor, Sfinte Sfinţite Părinte Ipatie; roagă neîncetat pe Hristos Dumnezeu, pentru sufletele noastre.

Calendar ortodox 31 martie 2021. Ce alți sfinți sunt sărbătoriți

La 31 martie, în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și următorii:

Sfântul Cuvios Acachie Mărturisitorul, episcopul Melitinei;

Sfântul Cuvios Vlasie;

Sfinţii mucenici care au mărturisit în Persia: Avdas episcopul, Veniamin diaconul, nouă mucenici împreună cu ei şi alţi sfinţi;

Sfinţii 38 de mucenici;

Sfântul Cuvios Stefan, făcătorul de minuni;

Sfântul Inochentie din Alaska, mitropolitul Moscovei.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com