Calendar ortodox 5 aprilie 2021. Rugăciunea cu care să începi a patra săptămână din Postul Paștelui

Calendar ortodox 5 aprilie 2021. Luni, 5 aprilie, credincioșii ortodocși intră în a patra săptămână din Postul Paștelui. Cei care țin post, se roagă și se abțin de la mâncărurile de dulce în toate zilele săptămânii, mai puțin atunci când este dezlegare la pește. Postul Paștelui este cel mai greu și mai aspru post de peste an, care are doar două dezlegări la pește, și anume de Buna Vestire și în Duminica Floriilor.

Calendar Ortodox 5 aprilie 2021

Cei care țin Postul Paștelui, dar și ceilalți, care din motive obiective nu pot posti prin abținerea de la mâncărurile de dulce, au la îndemână rugăciunea. Nimeni nu le poate lua puterea de a se ruga și de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru că nu uită de ei.

Iată o rugăciune care se citește în zi de luni, când începe o nouă săptămână. Cum te rogi Domnului să te ajute, să te păzească de rele, de necazuri, de boli, de accidente și să-ți dea spor la muncă. Sănătatea și liniștea sufletească sunt cele mai de preț. Pe restul omul le mai face cum poate, dar cele două sunt neprețuite și stau la baza fericirii noastre.

Aprinde o lumânare și rostește în gând, sau cu voce tare, această rugăciune de mulțumire și cerință de ajutor de la Dumnezeu.

Rugăciunea zilei de luni, 5 aprilie 2021

Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire! O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai.

La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor. Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com