Calendar ortodox 5 august 2021. Cum ne pregătim pentru Schimbarea la față a Domnului

Și pe data de 5 august este mai sărbătoare la români, conform calendarului ortodox. Mai exact, în această zi de joi, sărbătoresc Înainte-prăznuirea Schimbării la Față a Domnului.  Biserica pomenește și un mare sfânt, păzitor al celor aflați în străinătate, Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neam.

 Sfântul Cuvios Ioan Iacob

Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț (Hozevitul) este pomenit în calendarul creștin ortodox la data de 5 august. Nu a avut deloc o viață ușoară și de mic a fost mai mult singur. Mama sa a murit când el avea doar șase luni și a rămas în grija bunicii, care i-a oferit o educație aleasă.

Tatăl său mergea în război și a murit chiar pe front. Rămas orfan de ambii părinți, este crescut de rudele apropiate. Lui Ioan i-a plăcut foarte mult școala și a învățat foarte bine. Deși toată lumea își dorea să urmeze Facultatea de Teologie, el a pus piciorul în prag și a spus că menirea lui este alta. Și-a dedicat toată viața lui Dumnezeu și a încercat să ducă mai departe cuvântul lui.

Schimbarea la față a Domnului

În popor, Schimbarea la față a Domnului este prăznuită pe data de 6 august şi este privită şi ca începutul toamnei. Se spune că de acum începe să se răcorească și nu voie la scăldat în ape curgătoare, nici la spălat rufe la râu. Nici animalele nu mai merg la scăldat din această zi.

Încă din ajunul acestei sărbători, se spune că nu este bine să te cerți cu nimeni și nici să primești critici de la cineva, pentru că așa vei fi până anul următor, certăreț și în relații rele cu ceilalți. Mai mult, cei care se roagă în această zi să scape de vicii vor reuși.

Până la 6 august, agricultorii trebuie să fi terminatcositul şi pregătitul fânului, pentru că iarba îmbătrâneşte și nu mai poate fi folosită.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com