AD

ACTUALITATE

Calendar ortodox 6 aprilie 2022. Sărbătoare cu cruce neagră pentru credincioșii ortodocși

todayaprilie 6, 2022

Background
share close
AD
AD

Calendar ortodox 6 aprilie 2022. Este sărbătoare cu cruce neagră pentru credincioșii ortodocși. Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Eutihie, patriarhul Constantinopolului, care a fost făcător de minuni. Aflați, în cele ce urmează, mai multe informații prețioase despre unul dintre cei mai mari sfinți ai ortodoxiei.

Sărbătoare cu cruce neagră – Sfântul Eutihie

Se știe despre Sfântul Eutihie că s-a născut în Frigia din părinți creștini și că va vârsta de 30 de ani a fost ales stareț al unei mănăstiri din Amasia. Peste încă 10 ani el a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca delegat al sau la al V lea sinod ecumenic, ținut în Constantinopol în anul 553.

Sfântul Eutihie a fost exilat la prima sa mănăstire pentru că s-a împotrivit ereziei. Potrivit Tradiției, acest mare sfânt s-a arătat a fi făcător de minuni, pentru că îi vindeca pe oameni de fel de fel de boli doar cu rugăciunea și prin ungerea cu untdelemn sfințit.

Îndreptător credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-a aratat pe tine turmei tale adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smerenia cele inalte, cu saracia cele bogate. Parinte ierarhe Eutihie, roaga pe Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Alți Sfinți sărbătoriți în Calendarul Ortodox de miercuri, 6 aprilie 2022

În fiecare an, la data de 6 aprilie, Biserica Ortodoxă face pomenirea următorilor mari sfinți ai Ortodoxiei: Sfântul Mucenic Irineu, episcop de Sirmium, Sfinții o sută douazeci de mucenici din Persida, Sfânta  Cuvioase Platonida, Sfinții doi Mucenici din Ascalon, Sfântul Cuvios Grigore Sinaitul și Sfântul Cuvios Grigorie din Marea Lavra a Atonului.

Prima sărbătoare cu cruce roșie din această lună este dedicată Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântului Mucenic Antipa și Sfântului Farmutie (prăznuită luni, 11 aprilie), iar următoarea este Intrarea Domnului în Ierusalim (Duminica Floriilor) cinstită duminică, 17 aprilie, când Biserica Ortodoxă face dezlegare la pește.

Sursa: https://fresh24.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com