Calendar ortodox 6 decembrie 2022. Ce e bine să pui lângă icoană de Moș Nicolae

Calendar ortodox 6 noiembrie 2022. Sfântul Ierarh Nicolae este unul dintre cei mai iubiți și preamăriți sfinți ai creștinilor ortodoxi. Sărbătoarea este una dintre cele mai așteptate de cei mici, dar și de către cei mari, grație însemnătății sale, dar și a tradițiilor și obiceiurile care se ivesc cu această ocazie.

a

Calendar ortodox 6 noiembrie 2022

În data de 6 noiembrie se sărbătorește întotdeauna Sfântul Nicolae. Acesta a fost un mare sfânt făcător de minuni și adevărat ocrotitor al copiilor și al celor acuzați pe nedrept. Ziua care îl cinstește aduce mare bucurie la cei mici, dar și celora care își serbează ziua de nume.

În România, peste 800.000 de persoane își serbează numele. Iată cui trebuie să-i spui „La mulți ani” astăzi: ”Culae; Lae; Laie; Nae; Necula; Neculai; Nic; Nicholas; Nicholaus; Nick; Nicoara/Nicoară; Nicola; Nicolaie; Nicolaita/Nicolaiţă/Nicolăiţă; Nicolas; Nicolaus; Nicu; Nicula; Niculae; Niculai; Niculaie; Niculaita/Niculaiţă/Niculăiţă; Nicusor/Nicuşor; Nik; Nike; Niklas; Nikola; Nikos; Năiţă, dar și Necolina; Necolita/Necoliţa; Neculina; Neculita/Neculiţa; Nica; Nichi; Nicola; Nicolaita/Nicolaiţa/Nicolăiţa; Nicole; Nicoletta; Nicolina; Nicolita/Nicoliţa; Nicoll; Niculaita/Niculaiţa/Niculăiţa; Niculeana; Niculia; Niculina; Niculita/Niculiţa; Nicuta/Nicuţa; Nika; Niki; Nikki; Nikky; Niko; Nikola; Nikole; Nikolet; Nikoleta; Nikolett; Nikoletta; Nikolette; Nikoll; Nikolle; Niky.

Tradiții și superstiții de Sfântul Nicolae

  • Potrivit tradiției, Sfântul Nicolae este cel de-al doilea sfânt făcut de Dumnezeu, iar acesta stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui.
  • Se știe despre el că e milostiv față de săraci, văduve, veghează asupra orfanilor și le dăruiește bani tuturor oropsiților. De asemenea, este darnic, făcându-le mereu cadouri copiilor odată cu venirea iernii.
  • De aceea, la sate, există obiceiul ca de Sfântul Nicolae, feciorii să se adune în cete și să-și aleaga gazda unde vor repeta colindele de Crăciun.
  • Tradițiile românești, vechi de secole, fac referire și la ritualurile magice, farmece și prognosticuri meteorologice. Astfel, în această zi se vor pune crenguțe de pomi fructiferi în apă, se vor așeza lângă icoana Sfântului Nicolae, și se vor lăsa acolo până la Anul Nou. Care pom înflorește până atunci, acela va avea o recoltă generoasă în anul ce vine.
  • Se spune că, pentru a avea noroc tot anul, trebuie să sfințești câteva monede, iar mai apoi să le păstrezi în portofel. În plus, lângă aceste monede depozitate în portofel, ar trebui să ai alături și o cruciuliță și o crenguță de măr.

Rugăciune Sf Nicolae

Toți credincioșii e bine s-o rostească în ziua de 6 decembrie. „O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.”

SURSA: https://redactia.ro/calendar-ortodox-6-noiembrie-2022-ce-e-bine-sa-pui-langa-icoana-in-ajun-de-mos-nicolae-245756?fbclid=IwAR0S1BiaOBbp12_O-L1y50511EsKw7VfYdJQat4VCBcfGrcotaxuLSP2Cuo

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com