Calendar ortodox 8 noiembrie 2020. Sunt sărbătoriți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Calendar ortodox 8 noiembrie 2020. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii, pentru că în această zi are loc pomenirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Viața Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie

Arhanghelul Gavriil a fost trimis pe pământ de către Tatăl Ceresc, pentru a o anunța pe Fecioara Maria că va purta întruparea lui Dumnezeu, pe Iisus Hristos.

Tot Sfântul Arhanghel Gavriil a fost cel care le-a adus Sfinților Ioachim și Ana vestea că urmează să aibă o fiică, pe Maica Domnului.

În tradiția populară, Sfântul Mihail este mai venerat decât Sfântul Arhanghel Gavriil, el fiind de multe ori reprezentat ca având asupra lui cheile raiului. Sfântu Arhanghel Mihail este conducătorul oștirilor cerești îngerești.

În ziua de Sfinții Arhangheli se face pomenirea pentru toți cei adormiți din familie.

Canon de rugăciune către Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Mai-marilor Voievozi ai oștirilor cerești, rugămu-vă pe voi noi, nevrednicii, ca prin rugăciunile voastre să ne acoperiți cu acoperământul aripilor măririi voastre celei netrupești, păzindu-ne pe noi, cei ce cădem cu dinadinsul și strigăm: Izbăviți-ne din nevoi, ca niște Mai-mari peste cetele Puterilor celor de sus.

Condac la Sărbătoarea Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil şi a tuturor puterilor cereşti

Mai marilor Voievozi ai lui Dumnezeu, slujitorilor Dumnezeieştii Slave, povăţuitorii oamenilor şi Căpeteniile îngerilor, cereţi pentru noi ceea ce este de folos şi mare milă, ca nişte mai mari Voievozi ai celor fără de trup.

Ce sfinți mai sunt sărbătoriți pe 8 noiembrie

Mai sunt și alți sfinți care sunt sărbătoriți tot pe data de 8 noiembrie în calendarul ortodox. Aceștia sunt:

Sfânta Cuvioasă Eufrosina cea Tânără din Constantinopol;

Sfânta Cuvioasă Marta, prinţesă de Pskov şi apoi monahie;

Sfântul Nou Mucenic Mihail binecuvântatul din Cernigov;

Sfântul Nou Mucenic Pavel, preot (Rusia, +1937);

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com