Calendar ortodox septembrie 2021. Respecta aceste zile si-ti merge bine pana la sfarsitul anului

Calendar ortodox septembrie 2021. Afla care sunt sarbatorile religioase si posturile din Calendarul ortodox pentru luna seprembrie 2020.

a

Pe langa marile sarbatori ortodoxe Craciun si Paste, mai sunt si alte sarbatori pe care romanii le respecta cu sfintenie. Fabricat in Romania iti spune ce sarbatori sunt in prima luna de toamna.

Sarbatori religioase in septembrie 2021.

In septembrie avem trei mari praznice insemnate cu cruce in calendar, Anul Nou Bisericesc, 1 septembrie, Nasterea Maicii Domnului, 8 septembrie si Inaltarea Sfintei Cruci, pe 14 septembrie.

1 Septembrie: Anul Nou Bisericesc

La data de 1 Septembrie incepe Anul nou bisericesc deoarece se spune ca la 1 Septembrie Dumnezeu a inceput Facerea lumii iar crestinii au imprumutat de la evrei aceasta data deoarece cultul crestin vine din cel iudaic. Mantuitorul ne-a invatat ‘N-am venit sa stric, ci sa implinesc“ (Matei 5, 17). In traditia crestina se spune ca Iisus Hristos si-a inceput activitatea publica la aceasta data.

8 septembrie: Nasterea Maicii Domnului

Nasterea Maicii Domnului este praznuita in Biserica Ortodoxa pe 8 septembrie. Sfanta Scriptura, ne da stiri sumare in legatura cu nasterea si copilaria Maicii Domnului. Cele mai multe stiri despre aceste momente din viata sa ne sunt date de scrierile apocrife si de Traditie. Din Sfanta Scriptura, rezulta ca, Sfanta Fecioara era din neamul lui David (Ps. 131, 11 ; Matei 21, 9; Luca 1, 32; Romani 1, 3 etc.).

Dupa traditie, parintii sai se numeau Ioachim-Eli, Eliachim (Luca 11, 23) si Ana si locuiau in oraselul Nazaret din Galileea. Nazaretul, care insemneaza floare, lastar, primea, asadar, floarea “fagaduita de Dumnezeu protoparintilor nostri, Adam si Eva, in rai”, lastarul rasarit din radacina lui David, pe Sfanta Fecioara Maria (Isaia 11, 10). Parintii ei nu-i dau un nume deosebit, ci unul foarte obisnuit la evrei, cel de Maria (Luca 1, 27).

14 septembrie: Inaltarea Sfintei Cruci

Inaltarea Sfintei Cruci (in greaca Σταυροφανεια) este cea mai veche si cea mai importanta dintre sarbatorile crestine inchinate cinstirii crucii lui Iisus. Atat in calendarul bizantin (ortodox si greco-catolic), cat si in cel latin aceasta sarbatoare se tine pe data de 14 septembrie. Este zi de post negru

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com