Calendar Ortodox, vineri, 10 martie 2023. Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian şi Dionisie sunt amintiți astăzi

Calendar Ortodox, vineri, 10 martie 2023. Biserica îi cinstește astăzi pe Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian şi Dionisie. Este sărbătoare cu cruce neagră în calendar.

a

Conform Calendarului Ortodox, la data de 10 martie 2023, Biserica îi cinstește astăzi pe Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian şi Dionisie. Este sărbătoare cu cruce neagră.

Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian şi Dionisie erau din Corint şi au trăit pe vremea împăraţilor Deciu (249-251) şi Valerian (253- 260) şi a lui Iason, stăpânitorul Greciei.

Sfântul Codrat a rămas orfan de mic și a fost crescut în locuri pus­tii.

Când a crescut, acesta a mers în Corint pentru a învăţa despre medicina acelor vremuri. Acolo, s-a împrietenit cu cinci tineri creştini, cu care a putut împărtăși dragostea față de Dumnezeu.
Sfântul Codrat şi prietenii săi au fost prinşi şi aruncaţi în temniţă, cu scopul de a-i convinge să renunțe la creștinism. Pentru că nu au cedat, au fost judecați și bătuţi, apoi li s-au strujit trupurile.

Sfinţii Codrat, Ciprian şi Dionisie nu au murit în urma torturii și au fost aruncaţi în foc şi apoi târâţi prin cetate, pentru ca toţi cei care îi vedeau să se înspăimânte. În cele din urmă, Iason a poruncit să li se taie capul cu sabia, primind astfel cununa muceniciei.

Sosit-a sfântul și minunatul praznic al sfinților mucenici, care s-au nevoit cu sfințenie, luminând pe toți cu raza Duhului. Deci adunându-ne, iubitorilor de praznic, după datorie să-i fericim pe dânșii.

Din noroiul patimilor, din furtuna gândurilor, de săgețile vicleanului și de orice pornire potrivnică izbăviți, sfinților mucenici, sufletele celor ce laudă nașterea voastră.

Rănile voastre cele mucenicești împrăștie mireasmă plină de har și sângele lor varsă izvoare prin Dumnezeiescul Duh și vindecă patimile sufletești și trupești; pe care, cu vrednicie, să le lăudăm. Amin!

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com