Când iau bugetarii primele salarii mărite. Ce se întâmplă cu angajații la stat după 1 iulie

Vești bune pentru bugetarii din sănătate. De la 1 iulie se măresc salariile. Angajații de la stat care lucrează în spitale, clinici și pe ambulanță vor încasa din luna august lefuri mai mari.

Astfel, kinetoterapeuții, asistenții sociali, farmaciștii sau psihologii vor avea parte de creșteri substanțiale de salarii, se arată în două acte normative publicate în urmă cu câteva luni, în Monitorul Oficial. Cele două acte normative care stabilesc creșteri salariale pentru angajații din sistemul sanitar sunt Legea nr. 64/2020 și Legea nr. 51/2020.

Ce salarii vor încasa angajații din sănătate

Legea nr. 64/2020 stabilește că, de la 1 iulie, fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali pot ajunge la un salariu de maximum 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice. De asemenea, cei care asigură serviciile de ambulanță, în unități primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge la un salariu de maximum 6.376 de lei.

Cei din unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei, anunţă avocatnet.ro. Și logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor avea parte de creșteri salariale de la 1 iulie 2020.

Cei care lucrează în unitățile clinice pot ajunge la un salariu de cel mult 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariul maxim va fi de 6.262 de lei. De asemenea, pentru cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială se va asigura un salariu de cel mult 5.590 de lei.

Crește salariul de bază

Legea nr. 51/2020 majorează coeficienții de salarizare pentru funcțiile de farmaciști, biologi, biochimiști, fizicieni și psihologi, astfel încât aceștia vor avea un salariu de bază mai mare, de la 1 iulie 2020. Salariile cresc și pentru farmaciștii care își desfășoară activitatea în domeniul medicinei legale.

Salariul acestora poate ajunge până la 8.911 lei. Și farmaciștii care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor lua salarii mai mari, de până la 7.314 lei. Cei din unitățile sanitare vor putea ajunge la salarii de până la 6.511 lei.

Biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii și psihlogii care lucrează în unitățile clinice vor avea salarii de până la 6.082 lei, iar dacă lucrează în medicina legală, pot ajunge să ia până la 7.908 lei. Psihologii care asigură serviciile de ambulanță, urgență și terapie intensivă salariile vor primi maximum 6.490 de lei, iar cei care lucrează în unitățile sanitare vor avea parte de creșteri salariale de până la 5.793 de lei.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com