AD

BANCURI

Cand jefuiesti pe cine nu trebuie

todayseptembrie 5, 2017 3

Background
share close
AD
AD

Merge un flacau noaptea pe strada. Il opresc doi hoti:
– Ma, scoate scurta si da-o ‘ncoace!
– Poate nu va trebuie, e din hartie presata!
– Atunci scoate pantalonii, am zis!
– Sa stiti ca sunt carpiti! spune flacaul cu umilinta.
– Atunci da incoace pantofii!
– Dar le cad talpile…
Atunci unul din hoti intreaba:
– Dar ce esti tu ma, de nu ai nimic?
– Student.
– Auzi ma, Vasile, ia da-i 1000 de lei!

8 remedii ușoare pentru a scăpa de unghiile incarnate

 

Unghia încarnată este cea care creşte în pielea care o înconjoară. Este caracterizată de roşeaţa, durere locală şi inflamaţie, iar uneori poate să apară şi infecţia.

Cel mai frecvent, unghiile încarnate sunt rezultatul tăierii incorecte a unghiilor picioarelor – sunt tăiate prea scurt sau prea curbat.

Unghiile încarnate pot fi foarte dureroase, dificil de tratatat şi uneori au nevoie de atenţia unui profesionist. În plus, această problema este deseori recurentă. Există totuşi lucruri pe care le puteţi face la domiciliu pentru ameliorarea acestui inconvenient, însă numai în cazul în care unghiile încarnate nu sunt infectate.

1. Introduceţi degetul inflamat într-un vas cu apă caldă şi sărată timp de câte 15 minute, de mai multe ori pe zi. Această acţiune ajută la ameliorarea durerii şi la reducerea inflamaţiei. Piciorul se va usca prin tamponare cu un prosop după fiecare operaţiune de acest gen. În restul timpului, degetul se va menţine uscat.

2. Utilizaţi medicamente eliberate fără prescripţie medicală pentru ameliorarea durerii, cum ar fi acetaminofen sau ibuprofen.

3. Depărtaţi uşor pielea de pe unghie, folosind o pilă mică de unghii, curată sau un alt dispozitiv neascuţit care nu va va răni sau înţepa degetul.

4. Puneţi o bucată de bumbac de mici dimensiuni, curată şi umedă pentru a separă unghia de piele şi pentru a proteja pielea de unghia încarnată. Înainte de această procedura, inmuiati bucată de bumbac în apă sau într-un produs antiseptic.

5. Frecaţi degetul de la picior cu un unguent cu antibiotic, pentru a reduce probabilitatea dezvoltării unei infecţii.

6. Acoperiţi degetul de la picior cu bandaj, pentru a-l feri de eventuale lovituri sau traumatisme şi pentru a-l proteja.

7. Încălţaţi-va cu pantofi care sunt largi spre degetele de la picioare. Pantofii confecţionaţi din ţesături moi, care sunt descoperiţi în partea din faţă, ar fi alegerea ideală. Purtaţi sandale sau papuci, dacă puteţi. Evitaţi pantofii care presează degetul cu unghia încarnată.

8. Controlaţi degetul pentru a depista eventualele semne de infecţie. Verificaţi zi de zi dacă sunt prezente simptome cum ar fi: roşeaţa, puroiul sau dacă durerea se accentuează.

Prevenirea este, de cele mai multe ori, cea mai bună metodă pentru controlul unghiilor încarnate. În acest sens, trebuie să evitaţi să tăiaţi colţurile unghiilor de la picioare. Unghiile se vor tăia cât mai drept şi nu foarte scurt. Se va purta încălţăminte comodă, care nu presează partea superioară a degetelor picioarelor.

Persoanele care suferă de diabet zaharat ar trebui să examineze cu atenţie unghiile picioarelor în mod regulat şi, dacă depistează unghia încarnată, trebuie să se adreseze medicului. Tratarea unghiei încarnate este importantă pentru evitarea infecţiei.

Se va consulta medicul dacă problema devine recurentă. În acest caz ar putea fi nevoie de intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea colţului unghiei crescut sub piele. Uneori, medicul poate recomandă utilizarea de antibiotice orale sau topice.

AD

Written by: admin

Rate it

Similar posts


AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com