AD

ACTUALITATE

Când pică Paștele în 2022. Ce marchează, anual, ziua în care începe Paștele

todayaugust 26, 2021

Background
share close
AD
AD

Paștele Ortodox și Paștele Catolic s-au sărbătorit în 2020 la doar o săptămână distanță, în timp ce anul acesta, în 2021 decalajul dintre a fost considerabil. Ei bine, în 2022, Paștele Ortodox va fi sărbătorit duminică, 24 aprilie, iar Paștele catolic – duminică, 17 aprilie, ceea ce înseamnă că diferența de zile se micșorează din nou.

Când pică Paștele în 2022

Paștele Ortodox din 2022 este sărbătorit pe 24 aprilie. Modul de calculare a datei Sfintelor Paști a fost stabilit la primul sinod ecumenic, ținut în anul 325 la Niceea.

Data celebrării Paștelui are la bază două fenomene astronomice: echinocțiul de primăvară și mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului.

Paștele se serbează în duminica imediat următoare primei Luni pline după echinocțiul de primăvară.

Paștele creștin are o durată de 40 de zile, cuprinsă între sărbătoarea Învierii Domnului (prima duminică de Paști) și sărbătoarea Înălțării Domnului, care se celebrează la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi. Primele 3 din cele 40 de zile pascale sunt zile de mare sărbătoare.

Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

Data de început a Paștelui marchează începutul anului ecleziastic creștin. Există unele culte creștine care nu sărbătoresc Paștile.

Când pică Paștele în următorii ani

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com